Ryktet går om at Gastromat er tilbake i hyllene på Rjukan, men når vi sjekker første og beste butikk er det gapende tomt. men Meny pleier å skrive hva som er grunnen, så det betyr kanskje at de nettopp har hatt det inne?
- Hva? er det tomt igjen? Vi har fått inn flere ganger, men det ryker ut med én gang. Folk kjøper to- og tre i slengen, forteller Liv Kjersti Elnes om det som er tidas største samtaleemne i kassa.
- Folk har hatt rein abstinens, og jeg skjønner dem godt. Jeg har brukt Gastromat så lenge jeg kan huske selv. egget blir ikke det samme uten Gastromat, sier Elnes.

Tilbake i desember
Den norske krydderblandingen som har hatt produksjonsproblemer er tilbake i butikken - dvs. med forbehold - for nå klarer de ikke å møte etterspørselen. Elnes sjekker på bestillingsterminalen om det ligger noe inne til bestilling.
- Skal vi se, nei , her står det utsolgt fra fabrikant fram til 8. desember. Da er det det tidligste for de som er desperate, sier Elnes.
At folk kjøper flere bokser i slengen skjønner hun også.
- Folk skal ha en her og der og på hytta. For mange er dette det mest brukte allrounbd.krydderet, mener Elnes, som fnyser av at TV2-kokka hevdet at krydderet nærmest bare var salt.
- Jeg klarer meg i hvert fall ikke uten, sier Elnes.