Gå til sidens hovedinnhold

Gausta-konsert i solnedgang - se den her!

Artikkelen er over 1 år gammel

Like etter oppsatt tid dro VisitRjukan i samarbeid med Gaustabanen igang gratis strømmekonsert fra Gaustatoppen i vakker solnedgang. Konserten varte i 20 minutter, og Gausta viste seg bok en gang fra sin beste side når den har nasjonal oppmerksomhet.

VisitRjukan og Gaustabanen takket den norske befolkningen med gratis strømmekonsert fra Gaustatoppen med Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes, like etter klokka 21 lørdag. Hvor mange som fikk med seg konserten er ikke klart, selv om den hadde et potensielt nedslagsfelt på 1,5 millioner følgere. Strømmingen ble gjort på visitRjukan, visitNorway og Den Norske turistforening.
Tallene gikk fortsatt oppover da Mittet annonserte at de skulle avslutte konserten med Jørn Hoels "Har en drøm". Da hadde duoen spilt og sunget i et par og tjue minutter, noe mindre enn mange no hadde håpet på og forventet. Strømmekonserter i koronatida har vanligvis vært 45-60 minutter lange, men det vanket mye godord fra de som kommenterte på visitRjukan sin stream. Superlativer som vakkert, og fantastisk gikk igjen, og bilder av artisten ble vekslet med dronefilming over Gaustatoppen, som viste seg fra sin beste side. været var strålende og solnedgangen var perfekt. Lyd og bilde var krystallklart.

Her kan du se konserten liket rett fra visitRjukans facebookside dersom du ikke fikk sett den direkte:

Konserten ble gjort med følgende begrunnelse:
- Rekordmange har lagt sin Norgesferie til Rjukan i sommer, noe som var sårt trengt for reiselivsnæringen etter lock down i våres. Vi har opplevd en enorm interesse for Rjukan i sommer, og alle har respektert og overholdt smittevernstiltakene på en god måte. Nå vil vi gi noe tilbake til den norske befolkningen som takk og inviterer derfor til gratis streaming konsert i solnedgang fra Gaustatoppen, sa salgssjef i visitRjukan Håvard Kleven.