Starter hotellutbygging i mars

OSLO-FIRMA: Gaustablikks sentrumsområde blir et attraktivt område med butikker og serveringssteder, samt aktiviteter, har presentert av Anders Koller-Tufte fra Oslobaserte Nordic Office of Architecture.

OSLO-FIRMA: Gaustablikks sentrumsområde blir et attraktivt område med butikker og serveringssteder, samt aktiviteter, har presentert av Anders Koller-Tufte fra Oslobaserte Nordic Office of Architecture.

Artikkelen er over 1 år gammel

Gaustablikk Høyfjellshotell er klar for storutbygging fra mars, like etter starter byggingen av sentrumsområdet som blir omringet av hotellet og ulike utsalgssteder i Gausta Masterplan.

DEL

SKAL STÅ FERDIG i 2020På lanseringen av Gausta Telemark Norway ble det presentert omfattende planer for utbygging av Gaustablikk Høyfjellshotell, som innebærer flere nye tilbygg, samt utvikling av et sentrumsområde som ikke ligner noe som er gjort i Norge tidligere. Området skal fungere helårlig, som vil innebære vinteraktiviteter som skøytebane på vinteren, samt aktiviteter med vann på sommeren.
Det ligger også en rekke serveringssteder i det som fort blir kalt Gaustabyen.

Vil ha lokalt engasjement
Det er ikke en hemmelighet at man nå gjerne ser at handelsnæringen på Rjukan ser sitt snitt til å bidra til tilbudsetableringen i det som blir sentrum for Gaustablikk under paraplyen Gausta. Flere, også lokale interessenter, var opptatt av at lokalt næringsliv må bidra med idéer. Det er ikke ferdig definert hva området skal inneholde, men det er uomtvistelig at området skal være et sted der ting skjer, og der folk vil oppholde seg.

Nyåpner hotellet i 2020
Planen er å nyåpne hotellet i 2020 etter noe mer enn ett års byggetid, og det inkluderer en stor spa-avdeling ut mot Kvitåvatn. I tillegg skal det bygges en ny hotellheis ned mot sentrumsområdet, som går helt opp til toppen av Skipsfjell, der det skal bygges en panoramarestaurant, begge deler planlagt å stå ferdig i 2021. Før det er det satt i drift shuttlebuss-drift i området, samt det rullene servertingsstedet food truck som beveger seg rundt i hele området.

Mye nytt allerede
Allerede nå før vinteren åpner flytende saunaer på Kvitåvatn, og nye langbrennsløyper i regi av Rjukan IL og andre interessenter i området, der Rjukan IL står som 53 % eier av "Et sprekere Gaustaområde" som innebærer en utbygging til 15 millioner i fase én av løypenettet. Ferdig er også en helt ny butikk med dagligvarer og ferske råvarer, som er igang.
Tilbringerheis opp til Gaustabanen er også på gang i løpet av det kommende året. Det bygges samtidig forløpende nye hytter og leiligheter tilknyttet hotelldriften, slik at det er en sammenhengende utvikling av området. Det ble heller ikke lagt skjul på at man har seriøse planer om å gjenåpne Gaustaløypa.

Buchardt-hotellet
Også hotellplanene som inkluderer servicebygg for det som er Gaustatoppen Skisenter er fortsatt med i planene. Det begynte med Cube-hotellplaner fra Arthur og Anders Buchardt og Hallvard Flatland i Masterplanen i 2008, men har endret noe karakter. Men nå påbegynnes det om noen måneder.
- Det skulle vært påbegynt i april, men er blitt utsatt flere ganger, men nå er vi klare til å begynne rett over vinteren, forteller Halvor Br. Haukås, som er begreistret for planene, og at det er planlagt en rask utvikling.
- Dette er akkurat det Gaustaområdet trenger nå, og vi opplever at vi alle nå tenker veldig likt med hvordan området skal utvikles til en helårlig destinasjon, og markedsføres bredt, og gradvis bevege oss opp blant de fire-fem beste i Norge, og videre hvis vi lykkes, sier Haukaas, som har vært med lenge nok til å ta noen små forbehold.Artikkeltags