Gausta-hytte i finale om hyttepris

Ane og Knut Mogen Ørnes er finalist nr. 1 av 12 i Aftenpostens Hyttemagasinets inspirasjonspris, og sanker nå stemmer etter å ha pusset opp to gamle hytter bygget sammen til én lekker fjellhytte. Går de til topps kan de vinne 50.000 kroner.

DEL

DU KAN VÆRE MED Å AVGJØREHytteprisen er Inspirasjonsprisens kategori for hytter og fritidshus som trelastforretningen Bergene Holms hytteblogg har sammen med Aftenpostens Hyttemagasinet. De har søkt etter sjø, fjord, fjell- og skogshytter med gjennomført, tradisjonsrik eller nyskapende bruk av tre som vil inspirere andre. Meningen er at hytteiere over det ganske land skal bli inspirert til å bruke treverk i oppussingen. Ane og Knut Mogen Ørnes er første av tolv finalister på lista, og kan stikke av med 50.000 kroner i førstepremie, dersom mange nok stemmer på dem, og fagjuryen også liker det de har gjort.

Skal fremme bruk av tre
- Som en av landets største trelastprodusenter ønsker vi å fremme god bruk av tre og ønsker gjennom Inspirasjonsprisen å premiere byggeprosjekter som er til inspirasjon for andre. I samarbeid med Hyttemagasinet deler vi ut Hytteprisen til hytter og fritidsboliger, skriver Bergene Holm i sin hytteblogg, der man også kan levere sin stemme innen 29. april. Man kan stemme bare én gang.
Det er sammen med Aftenposten Hyttemagasinet de igjen skal dele ut prispengene og kåre vinner av Hytteprisen. Inspirasjonsprisens fagjury har studert mange søknader, og er dem som har plukket ut 12 finalister.

Du kan stemme her på Hyttebloggen fra 23.-29.april.

To hytter ble én
Ane og Knut Mogen Ørnes sitt utgangspunkt var å pusse opp familiehytta på Gaustablikk, men under demon­tering av den gamle hytta fant de ut at det var bedre å bygge på enn å pusse opp. Det stod tidligere to separate bygg på tomta, der den ene delen bestod av hovedhytte med gang, stue, kjøkken, soverom og to hemser, mens den andre delen bestod av gang, bad, bad­stue og et kontor. Nå er disse to delene bygget sammen til en stor hytte. Fagjuryens kommentarer til prosjektet er meget positiv.
- Et veldig inspirerende hytteprosjekt, mener en samstemt jury.

Mer begrunnelse
"Det er mange som står i samme situasjon – med en gammel familiehytte som trenger både modernisering og mer areal. Her har eierne bygget to litt mindre hytter sammen til en stor."
Juryen påpeker at det er mange flotte og inspirerende grep i hytta, blant annet de innbygde sengene og den sorte, industrielle glassveggen som skille allrom og gang.
"Også i denne hytta går vinduer, foring, listverk og vegg ton-i-ton og gir et helhetlig og gjennomtenkt inntrykk. Befriende å se et kjøkken som ikke er sort", påpeker en i juryen.
"Eksteriøret er flott med avpasset kledning og tretak og hyttepreget er opprettholdt gjennom fine detaljer rundt vinduer med sprosser.", skriver juryen i sin begrunnelse.

Jury pluss avstemning
Nå skal juryens sluttstemer telle, sammen med at publikum er med å gi stemmer i sin avstemning. Nedenfor ser du flere bilder fra hytta, og enda flere finner du på linken nedenunder.

Her ser du flere bilder av hytta, og u kan stemme her på Hyttebloggen fra 23.-29.april.

Artikkeltags