Klar til lørdagens åpning

Ansvarlig driftsleder, Bjørn Håvard Tverberg. (foto Gausta Skisenter)

Ansvarlig driftsleder, Bjørn Håvard Tverberg. (foto Gausta Skisenter)

Av

Vinteren har kommet til Gausta skisenter. Lørdag åpner Hovdestaul og Barnebakken.

DEL

Etter en sammenslåing av driften ved skisentrene i Gaustaområdet, åpner alpinbakkene for første gang under nytt navn – Gausta Skisenter, lørdag 1.desember. Det skriver selskapet i en pressemelding. Ikke bare navnet er nytt av året, men også hvilke traseer som i år har prioritet.

- Vi åpner Hovdestaul og Barnebakken først i år, forteller ansvarlig driftsleder i Gausta Skisenter, Bjørn Håvard Tverberg.

- Det har vært begrenset med gode værforhold for snøproduksjon så langt, men nå kommer vi i mål med de to første heisene, sier Tverberg.

Gausta Skisenter har historisk vist til tidlig åpning. Årets dato ligger to uker senere sammenlignet med siste år. Det er fortsatt meldt kaldt og tørt vær framover, noe som er gunstig for videre åpning av heiser og traseer.

- Som en del av utviklingen i Gausta skisenter, har vi gjort en del arbeide med Hotellbakken i løpet av sommer og høst. Vi åpner traseen så raskt som mulig, og da kan vi tilby en bredere og mer jevn bakke, påpeker Tverberg.

Det er ikke lite som har hendt i destinasjonen de siste 9 månedene. Etter salget av Gaustablikk i februar til svenske Vätterledens Invest AB, er det investert tett på 40 millioner kroner i utbygging og forbedringer, og kommende sesong vil destinasjonen kunne tilby flere utvidede tjenester.

-Det som skjer hos oss nå er et enormt løft, sier Tverberg.

- Jeg har vært i destinasjonen i over 20 år og kan forsikre om, at satsingen som vi nå gjør, både er tidsriktig og nødvendig, for å gjøre oss enda mer konkurransesterke, avslutter Bjørn Håvard Tverberg, som ser frem til en lang og forhåpentligvis snørik vintersesong.

Etter sesongåpning 1. desember, åpnes alle heiser og traseer fortløpende. Målet er at alle heiser går før jul. Dette er sesong nr. 48 i Gaustaområdet.

Faktaboks

Gausta Skisenter ligger i Tinn kommune i Telemark, ved foten av Gaustatoppen. Skisenteret eies av Gaustablikk Høyfjellshotell AS ( 50 prosent) og Gaustatoppen AS (50 prosent). Selskapet driver tidligere Gaustablikk Skisenter og Gaustatoppen Skisenter. Anlegget har 13 heiser og 35 nedfarter, hvorav 2 stolheiser. Gausta Skisenter er et av Norges 10 største alpinanlegg.

Artikkeltags