Gå til sidens hovedinnhold

Klar for Icebug Experience Mountaintrail i juni

Artikkelen er over 3 år gammel

Icebug Experience Mountaintrail, går av stabelen på Gaustablikk siste helgen i juni 2018.

75 km på 3 dager

Arrangementet, som arrangeres for første gang i Norge, er et samarbeide mellom den svenske skoprodusenten Icebug og Gaustablikk. Løpet, som hittil kun har vært arrangert i Sverige, har der hatt opptil 900 deltagere fra 30 land.

- Etter et ferieopphold på Gaustablikk, fikk vi en henvendelse fra Jonas Svengård i Icebug, som mente at området ville være perfekt for et landskapsløp, forteller markedskoordinator på Gaustablikk, Gro Rånman.

- Vi tok imot utfordringen, og er nå kommet langt i forberedelsene til det som blir et av våre største sommerarrangement, fortsetter Rånman.

Begge samarbeidspartnerne har til felles, et ønske om å få publikum ut i naturen. Icebug Experience Mountaintrail, er derfor et arrangement som egner seg for barn, så vel som turgåere og profesjonelle. Mens mange velger å løpe i landskapet, arrangeres samtidig Kids Camp for de minste på Gaustablikk.

- Helseeffekten av å ferdes i naturen, er enorm, sier Jonas Svengård, race & eventmanager for Icebug og den som nå tar arrangementet til Gaustablikk. Vi har arrangert Icebug Experience gjennom en årrekke. Flere hundre deltagere i alle aldre, deltar hvert år i Bohuslän og vi er gledelig overrasket over den store oppslutning for deltagelse her på Gaustablikk, legger Jonas Svengård engasjert til.

Arrangementet skulle i første omgang være et testløp for å se om et lignende arrangement som i Sverige kunne gjennomføres. Mye skulle på plass, ikke minst avtaler med grunneiere. Arrangørene har møtt velvilje og positivitet hos alle involverte og påmeldingene nærmer seg nå 100 deltagere.

- At oppslutningen skulle være så stor, overrasker selv oss, sier en entusiastisk Gro Rånman. Vi regnet med et sted mellom 20 – 35 deltagere, men vi ser at arrangementet vokser langt over det vi kunne forestille oss. Samarbeidet med Jonas Svengård og Icebug er enestående og vi ser virkelig frem til gjennomføringen i juni, avslutter markedskoordinatoren.

Planlagte områder hvor løpene gjennomføres, er områdene rundt Gaustablikk og Gaustatoppen. Deltagerne går, jogger eller løper 75 km fordelt på 3 dager.

- Vår erfaring er, at deltagerne sitter igjen med minner for livet, forteller Jonas Svengård.

- Vi ser at flere deltar år etter år, dette vil vi gjerne få til også i de fantastiske områdene rundt Gaustablikk. Vårt mål er å etablere en tradisjon for Icebug Experience Mountaintrail i Norge, og i godt samarbeid med Gaustablikk, er vi sikre på å få dette til, fortsetter Svengård, som altså er å finne i fellene rundt Gaustablikk i juni.