Bygget sesongåpnet med nytt konsept

Fredag åpnet Bygget ved Hovdestaulbakken i Gaustaområdet for sesongen, og det skjer med et helt nytt konsept, og svenske drivere.

DEL

GAUSTA SKISENTERBygget åpner i nytt format foran vintersesongen 2019/2020. Samme navn men nytt konsept. Restauranten ved Hovdestaul skilter i år med nye kokker, ny meny og et helt nytt konsept. Dørene åpnet for sesongen fredag 13. desember. Bakom det nye konseptet står restaurantgruppen Brynstålet, som har både Restaurang Break og Restaurang Knarrholmen på merittlisten sin. Sammen med W8 Hotel Design Group har de utarbeidet et unikt konsept for Gausta. Ambisjonene er høye nå når de begir seg inn i norsk fjellheim.

Svensk konsept
- Enkelt, smakfullt, nærvær og fleksibilitet er nøkkelord. Vi er naturlig nok svært ydmyke nå når vi skal gå løs på en oppgave vi aldri har utført utenfor Sveriges grenser før, sier Johan Kylfält, restauratør og deleier i Brynstålet.
Det er utarbeidet en ny meny for sesongen. Den rommer både klassiske retter og retter med en vri.
- Burgeren er naturligvis med, men menyen vil også inneholde både høyryggschili og løyromsvaffel. Og vi har en kveldsmeny, sier Kylfält.
Selv om maten står i fokus i Byggets nye konsept, vil restauranten også ha afterski for alle gjester. Man skal også gjøre så andre etasje henger mer sammen med førsteetasje, spesielt i forhold til afterski.

Fortsatt afterski
- Det blir etterhvert i sesongen afterski tirsdag, fredag og lørdag. I begynnelsen mest i høysesongen, sier Johan Kylfält.
Den høye utviklingstakten i Gausta gjør at restauratørene ser lyst på framtiden. Bygget får neste år selskap av det nye sportellet på andre sida av veien. det er under oppføring nå.
- Vi ser fram mot vinteren og håper å kunne gjøre det virkelig godt denne første sesongen. Vi kommer naturlig nok til å være lydhøre overfor hva gjestene våre ønsker seg framover, sier Kylfält til Gaustas nettside.

Les også: Sportellet under bygging

Artikkeltags