"Alle hater Johan" er en hjertevarm komedie om livet til Johan, en einstøing med hest og sans for sprengstoff, som aldri helt blir tatt inn i varmen i lokalmiljøet.
Vi følger hans kamp for tilhørighet i bygda og den livslange, uforløste kjærligheten til nabojenta, som han ved et uhell kom til å sprenge litt i stykker i ungdomstiden.


Filmpremieren er en av dem som er utsatt flere ganger som følge av koronapandemien, og nå er det spennende om folk er klare til å se en folkekomedie på kino.Det er Hallvar Witzø, som slo igjennom med den Oscar-nominerte kortfilmen Tuba Atlantic i 2010, og som siden har stort sett jobbet med TV, blant annet serien Neste sommer som regisserer filmen på et manus av manusmester Erlend Loe (Detektor, Nord, Tatt av kvinnen, Gledelig jul...)
Filmen kan dra litt veksler på de to førstnevnte, og kanskje svenske kinosuksesser som Hundreåringen og Hundreogettåringen.

I tilleggtil hovedrollene som gestaltes av Pål Sverre Hagen og Ingrid Bolsø Berdal møter vi Vee Vimolmal, John Brungot, Ine Jansen, Ingunn Øyen. Paul-Ottar Haga, Trond-Ove Skrødal og Hermann Sabado.