Gå til sidens hovedinnhold

Grusvei på flere kilometer av Tinnsjøvegen

Fire kilometer på Tinnsjøvegen er nå omgjort til grusvei.

Arbeidene på Fv37, Tinnsjøvegen, går sin gang, og nå er snart fire kilometer av veien blitt dypstabilisert med avanserte maskiner som harver opp veidekket og massene under, som blandes med bindemiddelet bitumen, før veien kjøres til igjen og får et nytt lag asfalt. I løpet av september skal jobben være gjort.

Arbeidene er kommet langt. Nå er veien dypstabilisert mellom Jønjiljo- og Presturatunnelen, samt om lag tre kilometer fra Presturatunnelen mot Håkanes. Hele strekningen fra starten på Jønjilotunnelen og gjennom tunnelene, dvs. ca. 6 kilometer er skiltet med fartsgrense 50 km/t og med fare for steinsprut.

Det er imidlertid få som kjører i 50 km/t på strekningen. Over de groveste partiene går farten vanligvis i 15-30 kilometer i timen.

Steinsprut og støv

Arbeidene gjør kjøreopplevelsen litt krevende. Ifølge henvendelser RA har fått fra flere sjåfører, foretrekker de å kjøre over Gaustaråen eller Hovinheia nå, mens arbeidet pågår.

Én ting er fare for steinsprut fra møtende biler, noe annet er at det støver voldsomt under kjøring på veien selv i lav hastighet, som RA har erfart. Arbeidene som startet mandag 23. august skal pågå videre utover september.


Det er snart 30 år siden Tinnsjøveien ble åpnet.

Les tidligere RA-saker:
Tinnsjøveien blir periodestengt opptil en time av gangen
Vil du unngå venting bør du stå opp grytidlig - eller vente til kvelds