Gry tok jobben usett

FINT: Gry håper hun får tid til å utforske området rundt turisthytta.

FINT: Gry håper hun får tid til å utforske området rundt turisthytta.

Gry Thyrrestrup hadde aldri vært på Kalhovd før hun søkte på jobben som en av to drivere av turisthytta. Nå gjenstår å utforske milevis med fjellvidde - når hun får tid.

DEL

-Det har vært en meget bratt læringskurve fra dag én, sier Gry Thyrrestrup (30), opprinnelig fra Danmark.

-De første par dagene etter at vi åpnet var ganske rolige, men så begynte folk å komme. Nå er det en jevn strøm av mennesker som kommer og går, og mange overnatter før ferden går videre.

Samler informasjon

Gry har måttet lære seg alt fra å sette på kaffetrakteren til å håndtere personalansvar, servering og ikke minst svare på spørsmål fra gjestene.

-Og mange av svarene har jeg jo ikke! De spør gjerne om fine turløyper eller veien dit de har tenkt seg, og da må jeg snakke med de andre ansatte her - eller andre gjester. Jeg hører på hva gjestene forteller om opplevelsene sine rundt her, og samler på all informasjonen jeg får så jeg kan fortelle det videre til neste gjest som spør, smiler hun.

-Men jeg har absolutt tenkt meg ut og oppleve dette paradiset som omgir Kalhovd Turisthytte. Jeg har akkurat kjøpt meg en offroadsykkel, men jeg vil også gå på beina.

DANSK: Gry Thurrestrup er fra Danmark, men har bodd i Norge i snart 10 år og studert naturbasert reiseliv. Nå er hun en av to drivere på Kalhovd Turisthytte.

DANSK: Gry Thurrestrup er fra Danmark, men har bodd i Norge i snart 10 år og studert naturbasert reiseliv. Nå er hun en av to drivere på Kalhovd Turisthytte.

God husmannskost

Meddriver Petter Martinsen har vært vert på Kalhovd Tursithytte en årrekke, og det har vært godt for Gry Thyrrestrup å lene seg til hans kunnskap og erfaring. Hytta har fem ansatte som skal betjene 90 overnattingsplasser og sørge for mat og drikke, renhold og alle andre tjenester gjestene har behov for. I år er antallet sengeplasser halvert på grunn av smittevern.

-Jeg synes vertinnerollen er veldig bra. Det gleder meg å se at gjestene våre trives og har det godt mens de er her, sier Gry.

-Og ikke minst at de spiser godt, for maten her er fantastisk god. Vi serverer for det meste husmannskost, og mye lages fra grunnen på kjøkkenet her. Vi har hjemmelagde pølser, skinkepålegg, syltetøy, brød og mye annet. Kokken er nøye på å finne gode leverandører på råvarene. Blant annet serverer vi en fantastisk lammeskank på onsdager, og der har vi en leverandør fra Flåm. Det er veldig populært, også blant fastboende fra bygda.

VERTINNE: Vertinnerollen er det Gry liker best med jobben - å sørge for at  gjestene til å trives.

VERTINNE: Vertinnerollen er det Gry liker best med jobben - å sørge for at gjestene til å trives.

Sogndal som base

Så hvordan havnet en dansk dame i den norske fjellheimen?

-Fjellet er jo eksotisk for oss dansker. Det var naturen som trakk meg, og jeg søkte meg inn på en folkehøgskole i Alta for snart 10 år siden. Derfra gikk turen videre til Sogndal og flere studier, og jeg avsluttet studiene på universitetet i Ås med en master i naturbasert reiseliv, sier Gry.

Hun sa opp leiligheten i Oslo da hun fikk jobben på Kalhovd, og planen er å flytte tilbake til Sogndal etter sesongen på turisthytta.

-Jeg elsker naturen der, og jeg har mange gode venner. Så nå skal jeg har Sogndal som base imellom arbeidsmånedene på Kalhovd.

Artikkeltags