Høyre i Telemark har gjennomført en prøvenominasjon blant sine medlemmer og lokalforeninger om hvem man ønsker skal inn i topp posisjoner i fylkespolitikken de nærmeste årene.

Høyres ubestridte førstedame i telemarkspolitikken, KS-leder Gunn Marit Helgesen er selvfølgelig med på listen og har gitt uttrykk for at hun ønsker å være førstekandidat også ved valget neste år. Men hun kan bli utfordret. For både Karoline Aarvold, 27, fra Skien og Emilie Schäffer, 53, fra Skien, har kommet bedre ut i prøvenominasjonen enn Gunn Marit Helgesen.

Men Karoline Aarvold sier til TA at hun ikke er aktuell for førsteplassen.

Ingen Sven Tore og Hedda

Det som kan bli en utfordring for Høyre og Karoline Aarvold er at hennes ektemann, Marius Roheim Aarvold er favoritt til å bli partiets ordførerkandidat i Skien. Noe som avgjøres 20. oktober.

Til TA blir det sagt at det kan være vanskelig for partiet at et ektepar har de to mest framtredende posisjonene. Partiet ønsker ikke den problemstillingen som Arbeiderpartiet fikk med Sven Tore Løkslid og Hedda Foss Five.

Karoline Aarvold er imidlertid klinkende klar.

– Jeg mener det er uheldig at ordførere eller ordførerkandidater deler samme adresse, og derfor har jeg sagt at jeg ikke ønsker førsteplassen denne gang, sier Karoline Aarvold til TA.

Dermed er det tydelig at den unge familien har tatt en prat på kammerset og bestemt seg for å satse på at Marius Roheim Aarvold blir ordførerkandidat for partiet i Skien denne gangen.

– Til disposisjon

– Jeg har sagt at jeg stiller meg til disposisjon for en plass på listen, hvis partiet vil det sånn, sier Emilie Schäffer, som dermed ikke helt avskriver at hun kan stå på førsteplassen hvis nominasjonskomiteen skulle ønske dette.

– Å spekulere i hvilken plass ønsker jeg ikke å bidra til nå. Vi har mange gode folk til å ta seg av en eventuell topp-plassering. Jeg er fornøyd hvis jeg får en av plassene på lista, sier Schäffer til TA.

Hvis Schäffer bestemmer seg for ikke å satse fullt ut for førsteplassen tyder det aller meste på at Gunn Marit Helgesen igjen vil stå på topp for Telemark Høyre ved valget neste år.

TA har så langt ikke fått kontakt med Gunn Marit Helgesen.

Kommer best ut

Karoline Aarvold, 27, Skien, Emilie Schäffer, 53, Skien, Fredrik Halsen, 24, Skien, Gunn Marit Helgesen, 63, Porsgrunn, Veslemøy Wåge, 31, Notodden, Petter Ellefsen, 64, Porsgrunn, Bent Frode Bystrøm, 50, Tinn, Nikolai Boye, 71, Midt-Telemark og Ole Einar Amlie, 53, Skien, er de som er kommet best ut i prøvenominasjonen blant medlemmene i Telemark Høyre.

I lokalforeningene er det Gunn Marit Helgesen som kommer best ut sammen med Schäffer, Halsen, Boye og Aarvold.

Nå er det opp til nominasjonskomiteen å sy sammen et forslag til en liste som skal legges fram før det endelige nominasjonsmøtet som skal være 5. november.

-Det er bra at medlemmene engasjerer seg i prøvenominasjon og uravstemning. Det er vi veldig glade for. Det er et viktig innspill og signal til det arbeidet som nominasjonskomiteen skal gjøre, sier Stein Erik Amlie, som leder nominasjonskomiteen for Høyre i Telemark.