Debuterte med skåring i første forsøk

I FØRSTE FORSØK: Marius Bråthen Angen kom inn og hans første skåring for A-laget så slik ut, og fikk behørig applaus.

I FØRSTE FORSØK: Marius Bråthen Angen kom inn og hans første skåring for A-laget så slik ut, og fikk behørig applaus. Foto:

Så var det Marius Bråthen Angens tur til å få sin debut for Rjukans håndballherrer, og det var en mulighet ha tok vare på med to fine skåringer fra kantposisjon.

DEL

HÅNDBALLI tur og orden har Rjukans sterke Gutter 16 debutert også for A-laget i 4. divisjon, og lørdag var turen kommet til nok en av elevene som går førsteåret på Rjukan Idrett. Marius Bråthen Angen fikk sin debut i to perioder i hver omgang i den omberamma kampen mot Konnerud, som ble satt opp i Rjukanhallen lørdag. Selv om det var eneste hjemmekamp denne lørdagen var det godt med folk på tribunene som fikk med seg en uredd debut fra unge Angen. Sjelden har de sett flottere debutantmål.

Nydelig debutantmål
Da han kom innpå i første omgang, fikk Espen Smørvik mannsoppdekning i posisjonen ved siden av, og det medførte at Angen gjorde en feilpasning som førte til kontring og skåring. Men det satte ikke ut den unge debutanten, for i neste angrep heiv han seg fram og skåra et nydelig mål på kanten i første reelle forsøk - det du kan se på bildet over. Naturligvis til stor applaus fra de overhengende tribunene i Rjukanhallen. En applaus som imponerte bortelaget Konnerud. De var ganske imponert over at så mye folk var kommet for å se kamp, og ble ikke mindre imponert da de fikk vite at dette var tross alt færre enn vanlig, på grunn av vinterferien.

Løp fra Rjukan
Drammenslaget Konnerud imponerte på sin side med spillet. De spilte aggressiv og gods håndball, som etterhvert tok luven fra Rjukan.
Det tok først 5.45 av kampen før Rjukan fikk utlignet til 1-1, før de gikk opp i 6-2, som sakte sikkert ble laget hentet inn til ett, før Rjukan gikk ifra til 13-9 til pause. I andre omgang var det jevnt i 10 minutter, før Konneruds grep med å bytte ut keeper mot en syvende spiller - slik du ser landslagene nå gjør det på TV - satte ut Rjukanspillerne. Det er vel første gang vi ser i Rjukanhallen som et grep i de fleste angrep. Det ble en stor fordel, og Konnerud dro innpå og etterhvert ifra minutt for minutt. En sluttspurt der femmålsledelse ble redusert til tre fra Rjukan holdt ikke, og sesongens andre tap 22-25 kunne noteres.

Ut og inn med keeper
- Vi gjør for mange feil, og blir løpt fra i andre omgang. Konnerud har lært av de store gutta, og vi blei vel satt ut. Nå kommer det hit også med å ta ut keeper. Det var vel ingen som tenkte på at det var åpent mål i andre enden av banen, sier trener Gjermund Ingolfsand, som mente det var litt å lære av det.
- Kanskje vi må begynne med det også? Det var i alle fall effektivt. Det var tydelig at det ble usikkerhet hvem som skulle passe på syvendemann. Vi møter veggen i andre omgang, og de hadde mer å spille på og de siste 20 minuttene var mye , sier Ingolfsland, som var misfornøyd med to dårlige perioder i begge omganger, men var ellers storfornøyd med debutanten.
- Han er en uredd tøffing, med mye pågangsmot, med en stigende progresjon på 16-årslaget, og ikke rett for å feile. Det er fullt trøkk hele tida. det er kjennetegnet på Marius. Han gir ikke opp selv om han mislykkes. Det er en god egenskap, mener Ingolfsland.

Fornøyd debutant
Debutanten sjøl, Marius Bråthen Angen var godt fornøyd, selv om det ble tap i debutkampen..
- Eier du ikke nerver?
- Jo, jeg gjør jo det, men jeg tenkte å se på det som en annen 16-årskamp bare med større folk. Da jeg gjorde feilpasninga, ville jeg rette opp med én gang, og jeg er godt fornøyd med at jeg lyktes med det, sier Angen, som skåra en tilsvarende fra kanten i andre omgang.
- Det er høyere nivå, men ikke avskrekkende, og det gir mersmak, mente Marius, som aldri har sett keeper bli bytta ut med en utespiller, slik Konnerud spilte i hallen lørdag, og mente det var avgjørende for resultatet.


Rjukans lag og skåringer:
Tarjei Byholt Aas, Knut Aas, Martin Smørvik 4, Espen Smørvik 2, Henrik Wang, Vidar Zcimarzceck, Trond Zcimarzceck 2, Tommy Larsen, Thomas Asdal 2, Isak Langeland 7, Leo San Pedro, Marius Bråthen Angen 2, Torgeir Sauro 2, Tommy Styrvold 1.


Tabellen Menn 4. Divisjon nivå 2

NrLagKVUTMålPLS
1Hokksund/Åmot4400120 - 938
2Rjukan5302130 - 1236
3Skiens Ball/Herkules5212141 - 1285
4Konnerud321073 - 685
5HK-72 Sande 3210146 - 462
6Skade410391 - 992
7Tjølling 24103110 - 1212
8Holeværingen100122 - 320
9Stag200243 - 660

Artikkeltags