Endelig kamp mot Notodden!

HÅPER PÅ PUBLIKUMSSTØTTE: Thomas Asdal og Isak Langeland har i motsetning til de andre gutta på Rjukans G16 utrolig nok aldri spilt seriekamp mot Notodden. Lørdag skal det endelig skje!

HÅPER PÅ PUBLIKUMSSTØTTE: Thomas Asdal og Isak Langeland har i motsetning til de andre gutta på Rjukans G16 utrolig nok aldri spilt seriekamp mot Notodden. Lørdag skal det endelig skje!

De to gutta med lange håndballaner er blitt sentrale publikumfavoritter i Rjukanhallen, både på A-laget og Gutter 16, men lørdag er aller første gang de skal spille mot erkerival Notodden! Nå ber de om solid støtte fra tribunen.

DEL

EN SPESIELL HÅNDBALLKAMPDet er bare én offisiell kamp i Rjukanhallen lørdag, men Gutter 16-kampen mellom Rjukan og Notodden er blitt en kamp med mange poenger, som ikke bare er et eggende lokalderby. Rjukan leder en jevn serie tre kamper før slutt og nå har de en skjebnehelg med notoddenkampen lørdag og bortekamp mot Kragerø søndag, lagene som ligger på 3. og 4. plass på tabellen, bare ett og to poeng bak.
De kan altså ødelgge hele festen. Men det morsomste poenget er at Rjukans to toppskårere de siste sesongene aldri har spilt kamp mot Notodden!

Bare sett lokalderby
- Nei, jeg og Isak har faktisk aldri spilt kamp mot Notodden! Det stemmer det, så det blir litt spesielt, så det er en kamp vi gjerne vil vinne, sier Thomas Asdal, mens lagkamerat Isak Langeland nikker med et lite smil på lur. De to gutta begynte nemlig litt seint med håndball, og da var det sikkert fordi det lå endel håndball i anene og genene. Asdal og Langeland er jo nærmest synonymt med Rjukans gullalder i håndball, og familie møter mannsterke opp når de spiller kamp. Men lørdag vil de gjerne ha ekstra mange i Rjukanhallen.
- Det hadde vært gøy om det kom ekstra mange og om vi kunne skremme Notodden litt med skikkelig stemning, sier Thomas, som veit at det er spesielt å spille mot Rjukans verdensarvkollega Notodden. De har sett mange nok kamper på tribunen til at de veit at lokalderby mot Notodden er ekstra viktige kamper for publikum. deter jo tross alt årelang kniving og rivalisering mellom de to verdenarvbyene.

Håper på godstemning
- Det er jo noe helt spesielt å spille mot Notodden, og derfor ekstra gøy å vinne, sier de to gutta, som begge går Rjukan Idrett på andreåret på videregående.
- Vi har aldri vært i samme serieavdeling som Notodden så lenge vi har vært med, sier Isak. Men endelig, og det sågar med hjemmekamp.
- Det er jo ingen som har så god stemning og mye publikum på hjemmekampene som vi på Rjukan, og siden det bare er én kamp på lørdag, så håper vi folk kommer likevel, sier Thomas. Og da har han selv gitt oppfordringen. Kampen begynner klokka 13 på lørdag, men RILs håndballgruppe har sørget for at det er en intern miniturnering med de yngste rjukanlagene i hallen fra klokka 10, så helt eneste kamp er det ikke. Men det er da eneste offisielle seriekamp, men uansett en god grunn til å troppe opp hallen.

Taktikken er lagt
- Kan ikke du få med at vi håper på masse publikummere, så skal vi gjøre det vi kan for å slå Notodden, sier Thomas, noe Isak samstemmer i. De er klare som egg på at Notodden skal slås, selv om de ikke veit så altfor mye om laget, bortsett fra at de kjenner bestemann, som har vært med på kretslagtreninger.
- Han er veldig god han. Så han skal få spesialoppassing på lørdag, sier Thomas, og viser til at de lyktes godt med taktikken i siste kamp i Sandefjord, som førte dem tilbake på tabelltoppen. Frimerke har de ikke lov til å sette på noen spiller i aldersbestemte klasser, men i løpet av uka har G16 og trener Gjermund Ingolfsland lagt en slagplan for helgas to avgjørende kamper.

Må vinne
- Vi må helst vinne begge hvis vi skal ha sjanse til å beholde tabelltoppen, samstemmer Isak, og forteller at grunnen til at de ikke har møtt erkerivalen Notodden i kamp er at de to kameratene startet seint med håndball. Så andre på G16, som alle er et år yngre har hatt slike kamper, men ikke Isak og Thomas, som spiller på aldersdisp. Så det er ikke rart de gleder seg ekstra til lørdagen.
- Kommer det mye folk, så er det som å ha en ekstra mann på banen mener Thomas, for de merker at publikum er med når de spiller kamp.
- Jo, vi merker det veldig godt. De følger med og det er mye mer gøy å spille med publikum, sier Isak, som er sikker på at spiller blir bedre ute på banen med heiagjeng på tribunen. De to gutta er stolt av at så mange møter opp på aldersbestemte kamper i hallen. Der er Rjukan helt spesielle.
- Kommer folk, så skal vi gjøre det vi kan på banen!

Tabell Gutter 16 B nivå 2

Tabell med alle lag Tabell uten lag med dispensasjon
NrLagKVUTMålPLS
1Rjukan 5401138 - 1328
2Skade/Skarphedin6402143 - 1358
3Notodden5311115 - 1027
4Kragerø5221126 - 1276
5Ros 26213141 - 1415
6HK-72 Sande 26132142 - 1455
7Holmestrand 2420285 - 864
8HG Gokstad4112103 - 1093
9Stokke5005114 - 1300

Larvik Turn (Trukket)


Artikkeltags