Seiersguttene stormer videre

SEIERSGLEDE: Dagens toppskårer Henrik Wang feirer at nok et mål er gått inn i nettet bak bortelagets keeper.

SEIERSGLEDE: Dagens toppskårer Henrik Wang feirer at nok et mål er gått inn i nettet bak bortelagets keeper.

Rjukans G16 uten Isak Langeland og Thomas Asdal kriget ned favorittene fra HK72 Sande i Rjukanhallen lørdag med det som var årsbeste både i forsvar og spesielt i utvisningsperiodene. Rjukan vant 25-23 i en spennende kamp.

DEL

HÅNDBALLDet siste året er vi blitt vant til at Rjukan ILs Gutter 16 imponerer og vinner, men de har aldri imponert mer enn de gjorde mot HK72 Sande i Rjukanhallen lørdag. Rjukan får tøffere motstand nå etter jul etter høstsesongen som de vant ubeseiret, og storvokste HK72 Sande 2, som er ventet å være et topplag i avdelinga, så både på papiret og på banen ut som et tøffere og sterkere lag enn Rjukan Ikke minst fordi hjemmelaget nå manglet 2001-gutta Isak Langeland og Thomas Asdal. Men Rjukan hadde ikke tenkt å gi seg uten sverdslag.

- Jobbe for to
Lagene fulgte hverandre tett, først med Rjukan ett mål foran, før bortelaget etterhvert tok kommandoen og ledet 9-7. Men med godt spill ikke minst i forsvar og med en keeper Tarjei Byholt Aas i toppslag, kunne Rjukan hente det inn igjen til 11-11. At Rjukan så rotet vekk noen sjanser og at bortelaget derfor fikk 12-11 til pause var ergerlig. Men trener Gjerund Ingolfsland ga sine beskjeder om å gå ut å være enda tøffere i forsvar, og møte deres sentrale angriper tidlig, og tette igjen. "Jobbe for to" som han sa det til gutta.

Solide to-minuttere
Og det gjorde de. Det ble tett og etterhvert begynte Rjukan uvanlig nok å pådra seg utvisninger, og et par straffer. Men HK72 var hakket foran, inntil Rjukan fikk en to-minutter på 17-18. Det er den beste mindretallsperioden vi har sett gutta spille. Ikke bare vant de perioden 2-0 før de igjen var seks på banen, de snudde i realiteten kampen, og bortelaget kom aldri nærmere enn ett mål. På ettmålsledelse to minutter før slutt tok Ingolfsland time-out, bare for å se at Rjukans Hans Rist Frydenberg pådro seg en ny tominutter-like etter, og vel trodde at der røyk i hvert fall ett poeng. Rjukan måtte spille slutten med fem mann. Men på ny var Rjukan best med 5 mot seks. Rjukan vant det siste halvminuttet med 2-1, og sikret seieren 25-23 til stormende applaus fra en godt befolket tribune.

- Vi jobba bra!
Mens "We are the Champions" runget fra høyttalerne fikk vi kommentarer fra Henrik Wang og Hans Rust Frydenberg
- Vi hadde noen svakere perioder, og vi blir litt slitne, men jeg synes alle jobba veldig bra, sier Henrik, som tok rollen som toppscorer i fraværet av de overårige, og lagde 8 mål, mens Leo San Pedro gjorde 5 og Hans Rist Frydenberg, som fikk ekstra oppassing fra bortelaget 4. Hans fikk også ekstra tilsnakk av dommeren før han blåste igang igjen etter siste utvisning.
- Ja, han mente det var unødvendig, og at jeg burde vite bedre. Men jeg måtte jo gjøre det litt spennende mot slutten, flirer han.
- Dette var jo et bra lag som vi kjempa i senk. Vi prøvde å sette opp mer fart, vi har trent mye på forsvar, og det vi trener på viser seg lønner seg i kamp også, sier Frydenberg.

- Mer fysiske
Trener Gjermund Ingolfsland gliste fornøyd i skjegget, og var enig i at han ikke har sett laget bedre.
- Her er det mange som står fram og gjør sitt absolutt beste. Vi har hatt en tendens til å slappe av litt underveis, og vi måtte bli enige om at hver og en måtte stå på og bruke muskler. Jeg har etterlyst tøffere forsvarspill og flere 2-minuttere. Nå fikk de oppgaven om å vise seg fram som et reint 16-årslag, uten Isak og Thomas og det var noen som vanligvis ikke tar så mye ansvar som tok ansvar i nøkkelperioden midtveis, og det rei vi på videre, helt ut kampen faktisk. Når vi fikk utvisningene måtte vi ta på oss større områder i forsvar, og det klarte de veldig bra. Samtidig fikk vi spilt ballen mer fram inn i midten, og da var det bare å renne dem inn, sier Ingolfsland, tydelig stolt av unggutta.
- Det var bra tempo og de er veldig på ballen. Det er en forandring i laget. De er blitt mer fysiske. Det er sikkert både treningene med idrettslinja og treningene vi har lagt opp som gjør at de har tatt et ekstra steg nå. Det er mer musker nå enn det var, og da er de blitt et bedre lag, mener Ingolfsland.


Rjukans lag og målskårere:
Tarjei Aas, Sander Luraas 1, Marius Bråthen Angen 1, Torgeir Sauro 1, Henrik Wang 8, Hans Rist Frydenberg 4, Emil Johnsen Snersrud, Emil Zcimarzceck 3, Ludvig Langeland 2, Leo San Pedro 5.

Gutter 16 B nivå 2


NrLagKVUTMålPLS
1Rjukan220049 - 454
2Notodden110022 - 152
3HG Gokstad00000 - 00
4Holmestrand 200000 - 00
5Kragerø00000 - 00
6Ros 200000 - 00
7Skade/Skarphedin00000 - 00
8HK-72 Sande 2100123 - 250
9Stokke200237 - 460

Larvik Turn (Trukket)Artikkeltags