- Unikt liv i Rjukanhallen

BARE PÅ RJUKAN: Tror du det er like mye liv i andre håndballhaller som i Rjukanhallen? Da må du tro om igjen!

BARE PÅ RJUKAN: Tror du det er like mye liv i andre håndballhaller som i Rjukanhallen? Da må du tro om igjen!

Tror du det er like mye liv i andre håndballhaller som i Rjukanhallen? Da må du tro om igjen! Lørdag var det fire aldersbestemte kamper som alle endte med tap for Rjukan IL i Rjukanhallen, men det legger ikke demper på stemningen.

DEL

HÅNDBALLDet hører tross alt til sjeldenhetene at det hverken er en hjemmeseier å hente eller at det er en A-lagskamp for damer eller herrer som prikken over i'en. Men dersom du tror at tinndøler ikke møter til kamp for det, så tar du feil. For flere hundre tar turen i Rjukanhallen for å slå ihjel noen timer med kjente selv når det er Piker 12 og Gutter 14 som skal i aksjon. Pølsekoker'n og vaffelpressa går varm, og folk i alle aldre trives med samtaler og å følge med på unge slektninger og naboens kids på banen. Dagens samtaleemne var naturligvis den utrolige gaven på 500.000 som tikket inn på konto fra en gammel rjukankar som husker sin oppvekst i håndballmiljøet på Rjukan med glede. Og miljø er det fortsatt! Snakk om miljø, og det selv om det ikke står om livet i viktig kamp!

- Bare på Rjukan!
- Dette publikumshavet er unikt. Jeg har vært på endel reiser de siste åra, og det er bare på Rjukan det er fullt av publikum. Og det uansett hva slags kamper som går. Andre steder er det noen få foreldre og nesten folketomt. Det er nesten oppsiktsvekkende, sier lokal ildsjel og nå også håndballpappa Erik Wang, som har blitt aktiv i gruppa med tre poder i håndballen. Og det bekreftes av dommerne.
- Det er ikke rart at det vanker halvmillioner for miljøet her. Utrolig morsomt, og fortjent! Veit du forresten hvem det er, spør dommer Halvard Andreas Finrud, som som vanlig dømmer sammen med Mogens Hougaard Iversen. Han synes det er ekstra stas på dra til Rjukan.

Tap for "fullt hus"
Lørdag begynte det i Rjukanhallen klokka 11 med Jenter 14, som møtte overmakten i Gjerpen. Men Selv om 14-årsjentene til Telemarks eliteserielag står på motsatt banehalvdel gir rjukanjentene kamp for poenga. Det ender 9-13, og selv om rjukanjentene nå ligger nest sist på tabellen har de noe på gang! Jentene backer hverandre opp, og går til så det smeller når motstanderne har tenkt de skal få et billig mål. Det er slutt på det for Rjukans Jenter 14. Her skal det kjempes - selv mot overmakta! Skal man få til gode spiller og vinnermentalitet, er det greit å ha gått den lange veien med mange tap i starten. Sånt blir man bare tøff av!

Får vi en sensasjon?
Det er kort tid siden vi meldte at Gutter 14 har noe skikkelig på gang. Og nå er det selveste erkerival Notodden som er motstander, sågar ett av topplaga i avdelingen, der de fleste tydelig er ett år eldre enn Rjukans mange trettenåringer. Noen er nesten dobbelt så store i vekst, men det hindrer ikke at Rjukan går respektløst til verks, og har skåra to før minuttet har gått. Det står faktisk 2-2 før det er gått 80 sekunder av kampen. Her er det tempo, og Rjukan leder faktisk imponerende nok 13-12 ved pause.
Vi værer en slags sensasjon, men vi må konstatere at Notodden altså ror det i land i andre omgang, og vinner greit 26-21. Men de skal ikke være for sikre neste gang! Rjukan har nemlig stor gjennombruddskapasitet, og mangler ikke tøffhet og vilje.

Tett i starten
Så er det Piker 12 som skal i aksjon mot Hei 2. Her er det mer å gå på i tempo foreløpig. Det går faktisk fem minutter før ett av laga klarer å få ballen i mål, men her er innsatsen likevel upåklagelig, og det samme er humøret. Rjukanjenter er nemlig også tøffe allerede som 11-12-åringer, og går den lange veien før de blir et vinnerlag. Med solide trenerpar på sidelinja får de både direksjoner, klapp og trøst når det er nødvendig. En god dommer, Helle Gulseth Nilsen er også flik til ¨å forklarer hvorfor hun blåser, og gir noen verdifulle tips innimellom, etterfulgt av et smil. Hei 2 drar sakte ifra, og det ender 9-15, men Rjukan veit at bortelaget leder tabellen, og at det kommer litt enklere kamper.

Halvmillion-prat
Sist ut denne lørdagen er Jenter 16, som har Vikersund 2 på besøk.
- Et nytt bekjentskap for oss, sier håndballgruppas leder Einar Rist i en pause i speaker-tjenesten. Han har nettopp nok eng gang fortalt flere om hvordan han fikk telefonen fra en utflytta rjukankar som er giver av en halv million til håndballgruppa, og som ønsker å være anonym.
- Utrolig moro. Han takka for det gode miljøet, og det er her fortsatt, ser du. Det er kanskje det vi er aller mest stolt av her i hånballgruppa, sier en smilende håndball-leder, og kontaterer at det det er folksomt både på tribunene og i hallen forøvrig.

Nok et topplag
Kampen mot Vikersund 2 drar igang, og det er tydelig at disse jentene har spilt før. Rjukanjentene går likevel i krigen mot storvokste svartkledde fra skiflyningens hjembygd, men det er tydelig at her møter en overmakt. Også her et topplag i avdelinga. Rjukan ligger under 7-15 qallerede til pause, men det bedrer seg noe i andre omgang, og Rjukan taper ikke mer enn 13-23 i vårsesongens første kamp. Rjukan har spilt sdå godt i høst at de får tøff motstand på det som er nivå 1 på Jenter 16 i regionen. Men mange av rjukanjentene takle rdet fint. De er tross alt igang også på Rjukans damelag.
En ny håndballørdag er over i Rjukanhallen. og du er velkommen for å se og føle på stemningen, selbv om du ikke har pode i miljøet.
Hjemmelørdagene i Rjukanhallen er nemlig der det skjer en vanlig lørdag i vinterhalvårtet på Rjukan.

Se noe ninntrykk i eget bildegalleri!

Artikkeltags