Prosjektet er initiert av Norges Håndballforbund – og Assistco på Rjukan har assistert med logistikk og arbeidskraft for å få sendt titusenvis av håndballer ut rundt omkring i landet.

– Det skal sørge for at barn får gleden av å leke med ball i skolens regi, sier Ståle Slorafoss hos Assistco på Rjukan.

Ingen skoler i Tinn er med

Kast Ballen-prosjektet skal få første-, andre- og tredjeklassinger over hele landet til å leke med ball.

603 skoler over hele landet har nå fått tilbud om å delta i prosjektet – med et eget undervisningsopplegg i gymtimene.

– Hovedmottoet er å introdusere flere barn til lek med ball. Målet er da at elever skal ta med seg de morsomme øvelsene ut i friminuttet og fortsette å leke med ball. Det er grunnpillaren i dette her, forklarer Slorafoss.

Opplegget kastes i gang i uke 37, 38 og 39.

Og formålet er klart og tydelig etter en innesittende koronaperiode.

– Det har litt med å introdusere ball å gjøre. At de blir komfortable med ball og ballspill. Jeg vet at man har problemer med rekruttering på barnenivå etter koronaperioden. Og jeg vet det har vært problemer med det her på Rjukan også. Så dette handler nok litt om å kickstarte det litt igjen, sier Assistco-mannen.

Selv merker også han – som far – at vi befinner oss i et nettbrett- og mobilsamfunn.

– Det merker vi alle. Så dette handler om å få i gang barn. Dette er kostnadsfritt for de som har meldt seg på, og det er superbra, mener Slorafoss og påpeker:

– Men det er ingen skoler i Tinn som har meldt seg på.

(Saken fortsetter under bildet.)

Koronautfordinger

Det er over 54.000 barn på landsbasis som er involvert i prosjektet – og det er 35.000 baller som har vært innom Rjukan.

Nå er de spredt rundt i det vide land.

– Ballene er produsert i Midt-Østen, men de er sendt hit til Rjukan og så har vi prosjektert, ført logistikk og bestilt alt. Vi har vært på tå hev for å få inn alle ballene, informerer Slorafoss og forklarer prosessen:

– De skulle direkte hit fra fabrikken, vi tar imot ballene og pakker det om til det eksakte som skal til hver skole. Så det har vært en enorm logistikk her den siste måneden.

Selv om det har vært hektisk i Assistcos lokaler, har de klart seg godt – og prosjektet har ikke gått utover det normale hos utstyrsleverandøren.

– Det er fordi vi har hatt vikarer på plass som har tatt seg av dette, sier Slorafoss og legger til:

– Men det har vært veldig hektisk. Vi begynte planleggingen av dette i februar, så alt av logistikk og planlegging har pågått siden da. Det ligger noen timer med arbeid før vi i det hele tatt begynte å pakke om.

Det har også vært utfordringer relatert til korona i regionene der ballene produseres – og Assistco har hele tiden måtte følge nøye med under produksjonen.

– Det har vært masse forsinkelser på grunn av containermanko i verden, også, sier Slorafoss.

– Så vi har vært nervøse, men alt har gått bra. Bank i bordet. Alt er i mål, men det har vært noen harde måneder, for å si det sånn!