Hele 22 publikummere fikk oppleve forestillingen lørdag og 32 på søndag, i tillegg til noen nysgjerrige blikk underveis på vandringen.

Gjennom vandringen fikk publikum oppleve åpningen av Rjukanhuset, syndikalismen på det Røde bibliotek, Såheimskonflikten utenfor Såheim og åpningen av Rjukanbanen, utspilt på Rjukan stasjon.

Hanne tok publikum med seg hele veien og kom med mange interessante historisk fakta.

Gode hjelpere

Men Hanne kunne ikke spille dette alene, derfor var det flere dyktige lokale og eksterne aktører som deltok.

Med seg fra Trondheim hadde Hanne medstudent Sander Johan Vigsø.

Lokalt var Bent Frode Bystrøm, Randi Mossing, Ruth Nielsen, Alexandra Julia Migala, Vidar Jensen, Leif Ek, Erling Zapffe og Ingebjørg Lofthus Aronsen, med i flere scener underveis.

(Saken fortsetter under bildet.)

– Fint å ha gode sparringspartnere

– Det er imponerende hvor mye alle har fått til med den korte prøveperioden vi hadde. Det var prøver noen timer hver kveld i en uke, og første gjennomgangen var generalprøven fredagen. Jeg er virkelig stolt av hva denne gjengen har fått til, sier regissør Ida-Kristin S. Tovstaul.

Ida-Kristin har bistått Hanne noe i manusarbeidet og med å ha regien på scenene med flere skuespillere.

I tillegg har Marispelet ved Rjukanfossen ved Kari Anne Valsø vært en god bidragsyter i en del praktiske oppgaver.

– Det er viktig å trekke til seg noen dyktige folk i produksjonsarbeidet, og det har vært fint å ha gode sparringspartnere i tillegg til engasjerte skuespillere, forteller Hanne.

(Saken fortsetter under bildet.)


Beste karakter

Og resultat av denne vandreforestillingen?

Sånn sett bort ifra god respons fra publikum, mye moro i arbeidet og en godt gjennomført forestilling med historisk perspektiv?

Jo, Hanne fikk beste karakter på sin masteroppgave.

– Vi gratulerer Hanne med en fantastisk ide, plan og gjennomføring, sier Ida-Kristine som er produksjonsleder i Marispelet.

Hun og flere av de involverte håper forestillingen kan gjentas.

Her fikk publikum både en lærerik og morsom forestilling - samtidig som de fikk et historisk innblikk i arbeidsfolkets kamp for rettigheter på tidlig 1900 tall på Rjukan.