Ingrid Wiens er personen bak de artige figurene som dukker opp på stadig flere plasser i Tinn. TinnTroll har de blitt døpt.

Aldri et kjedelig øyeblikk

- Jeg har alltid vært en person som liker å holde på med ting. Da jeg flyttet til Tinn i 2015, oppdaget jeg en helt ny verden av tradisjonelt håndverk og kulturarv. Det har virkelig fascinert meg, forteller tyske Ingrid Wiens.

Hun har bodd i Norge siden 2014, og i Tinn siden 2015. På kort tid har hun blitt en lokal ildsjel med stor kjærlighet for kulturen i Tinn.

Ingrid Wiens er ikke i ordninær jobb fra åtte til fire, men det betyr ikke at hun sitter inne og tvinner tomler. Hvis hun ikke lager nye troll, strikker hun, lager nettsider eller planlegger kirkevandring.


Vinn ditt helt eget TinnTroll

Innflytteren begynte å lage trollene for noen år siden, men nå har hun begynt å være aktiv på sosiale medier. På TinnTroll sin Facebookside arrangerer hun nå trolljakt i Austbygde. Hvis du tar en tur i skogsområdene i Austbygde og finner et troll eller fler, kan du legge ut et innlegg på TinnTroll Facebooksiden, og vinne ditt helt eget TinnTroll!

- Jeg ville gjøre noe for felleskapet, noe som setter et smil om munnen på de som oppdager et troll. De blir kledd med gensere og luer som jeg strikker selv, og så plasserer jeg de rundt omkring, forklarer Ingrid Wiens.

Hun tenkte at det kanskje blir kjedelig for barn å gå på tur. Det var en av grunnene til at hun begynne å snekre sammen de artige figurene og plassere de rundt i bygda.

- Det blir fort litt mer spennende når de små vet at det kan sitte et troll på lur i et tre eller bak en busk, sier Wien.

Da Wiens flyttet til Austbygde ble hun fort imponert over håndverkerne som holder til i kommunen.

Helt unikt

- Jeg ser det fra et annet perspektiv, siden jeg er innflytter og ikke norsk. De som har bodd her hele livet kan tenke at det som skjer i Tinn kanskje ikke er unikt, men jeg kan skrive under på at dette stedet virkelig er noe for seg selv. Det er helt unikt, understreker Wiens.

Funnet sin jobb i massedugnad

Ingrid Wiens kjeder seg aldri. Noen ganger så er ikke de 24 timene i et døgn nok, for hun har så mange ideer i hodet sitt. Akkurat nå holder hun på med et nytt troll som hun skal plassere på Hardangervidda.

- Trollene er nomader, de reiser langt og dukker opp der du minst venter de. De er noen luringer, sier Ingrid med latter i stemmen.

Trollene er laget av tre, så de forsøpler heller ikke naturen. Med årene vil de råtne og forsvinne i jorden. Da kan det hende at Ingrid Wiens snekrer nok et troll som erstatning!