Gå til sidens hovedinnhold

Harald Nesse har streamingkonsert tirsdag

KamerinaScenen Digital vil streame Harald Nesse tirsdag kveld. Med seg har han Asbjørn Olsen

KamerinaScenen Digital

KamerinaScenen Digital holder en ny streamingkonseet i dissekoronatider og tirsdag kveld er det Harald Nesse sin tur sammen med Asbjørn Olsen.
Harald Nesse er låtskriver, tekstforfatter og trubadur. Han er opprinnelig fra Bergen, men bosatt i den lille bygda Hovin i Telemark de siste fjorten årene. Han er utdannet musikklærer og psykoterapeut, og har tatt Forfatterstudiet ved Høgskolen i Telemark. Nesse insisterer på å skrive og synge på norsk. Tekstene er overveiende humoristiske, med alvorlige undertoner, eller omvendt. Med førstehåndskunnskap og kjærllighet til hverdagslivet på bygda, skildrer han sine omgivelser med omtanke og snert.

Rutinert medmusikant med
Sammen med seg har han Asbjørn Olsen på bass og Knut Nyheim på tangenter og fiolin. Olsen (68) ble tidlig ihuga Beatles-fan, og er det fremdeles. Født og oppvokst i Fauske; han er med andre ord nordlending, men har bodd i Sandefjord og Oslo i førti år. Har livnært seg som musiker like lenge. Utdannet ved konservatoriet i Oslo. Han spiller både gitar, kontrabass og el-bass. Han var fast bassist i Kjell Karlsens orkester i en årrekke. Har også jobbet med blant andre Øystein Sunde, Bjørn Eidsvåg, Øyvind Blunk/Hege Skøyen, Olav Stedje og Vazelina Bilopphøggers. Ved siden av å jobbe som musiker og arrangør, underviste han i mange år på musikklinjen ved Sandefjord videregående skole.

- Ikke lett å sette i bås
- Musikken er ikke lett å plassere i en spesiell sjanger. Det er enklere å si noe om hva det ikke er:
Det er ikke viser, men teksten bør høres.
Det er ikke rock, men det svinger.
Det er ikke pop, men iørefallende.
Og det er ikke country, selv om han synger om hester iblant forteller Knut Nyheim i Kamerina Kulturverksted.
- Nesses sceneopptreden er gjennomarbeidet. Hans introduksjoner til sangene bærer preg av velforberedt spontanitet, noe som styrker hans kontakt med publikum, sier Nyheim.
- Streamen legges som vanlig ut litt i forkant, slik at alle kan finne fram til den, sier Nyheim, som arrangerer dett for å hjelpe til litt i en vanskelig tid for artistene.
- Jeg tjener ikke noe på dette, men vi har mye bra artister og publikum i Tinn som fortjener å få et tilbud nå, og så markerer også vi i Kamerina oss litt, sier Nyheim.