Gå til sidens hovedinnhold

Hei Jan!

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Så fint å høre fra en av medlemmene i AP som sier fra med store bokstaver og ikke i hvisker og tisker i det stille. Visst gjør det vondt, men tro meg, det hadde vært enda verre å brenne inne med dette.

Mitt jule/nyttårsønske til Tinns innbyggere , er at dersom man opplever Tinn kommunes politiske ledelse som sterkt umusikalsk, er RA et fint sted å gi uttrykk for dette. Ikke alle er på fb, og dessuten får du en fin anledning til å begrunne ditt standpunkt.

RA har også vært et yndet sted for soloutspill fra noen politikere har det siste året. Enkelte av utspillene kan virke som egne ideer, og ikke gjennomarbeidet eller forankret hverken i egen politiske gruppe eller i det politiske flertallet i komm.styret. Selvfølgelig er dette bare insinuasjoner fra min side, men det er den konklusjonen jeg – og mange med meg – trekker. Urettferdig? Ja, men så kom ut og fortell noe annet, da. En velgers syn er relatert til hva valgprogrammet sier om partienes kampsaker, og velger nok i stor grad ut fra det. Derfor kan det ikke overraske noen at det reageres når dette ikke blir virkeligheten.

Da Frp, H og AP utrolig nok ble en union i Tinn komm. etter valget 2019, oppfordret jeg dem her i RA til å komme med en programerklæring, en Granavollerklæring i miniatyr, uten at det har skjedd. Det kunne ha forberedt velgerne på hva vi hadde i vente. Man kunne nesten kommet med en detaljert framdrift siden de i enhver sak ville hatt flertall for sitt syn!! Økonomisituasjonen var jo heller ingen hemmelighet.

Valgprogrammene -alle som en - fortoner seg ofte som ønskelister fra små barn til julenissen, lange som vonde år og lite realistiske. Jeg savner realisme i valgløftene. Det skaper i alle fall ingen falske forhåpninger og desillusjonerte velgere. Kommunens økonomi, god eller dårlig, dukker jo ikke opp som troll av eske.