Hele NIA miljøsertifisert

VIKTIG: Stiftelsen Miljøfyrtårn har sertifisert Norsk Industriarbeidermuseum – Vemork, Verdensarvsenteret, Rjukanbanen, Mæl stasjon, Tinn museum og Telemarksgalleriet. Tirsdag fikk de beviset.

VIKTIG: Stiftelsen Miljøfyrtårn har sertifisert Norsk Industriarbeidermuseum – Vemork, Verdensarvsenteret, Rjukanbanen, Mæl stasjon, Tinn museum og Telemarksgalleriet. Tirsdag fikk de beviset.

Nå er hele Norsk Industriarbeidermuseum sertifisert som Miljøfyrtårn.

DEL

Som kjent ble NIAs Tinn-avdelinger tildelt beviset på at museet er sertifisert som Miljøfyrtårn på Rjukan torg 19. mai. Og tilsvarende sertifisering har skjedd med Notodden-avdelingen, som nå innebærer at NIA er klare til å ta imot de miljøbevisst reisende turoperatørene. Stiftelsen Miljøfyrtårn har sertifisert Norsk Industriarbeidermuseum – Vemork, Verdensarvsenteret, Rjukanbanen, Mæl stasjon, Tinn museum og Telemarksgalleriet. Sertifiseringen gjelder for tre år fremover, såfremt de klarer å holde retningslinjene for sertifiseringen.
- Det er viktig at Tinns reiseliv blir sertifisert, slik at man blir foretrukket blant reiselivsaktører, og endel reiselivsoperatører setter også krav til det, sa ordfører Steinar Bergsland som overrakte plaketten, mens prosjektleder Karin Rø overrakte en blomsterbukett for vel utført kurs.

NIA har gjennomført kursprosessen internt, og er autorisert som Verdensarvsenter for Rjukan-Notodden Industriarv, og skal i henhold til autorisasjonskravene "etterstrebe å oppfylle og ha godkjente sertifiseringsordninger definert for bærekraftige bedrifter eks Green travel, Miljøfyrtårn og/eller Norsk økoturisme". Miljøfyrtårn er et anerkjent og effektivt verktøy for sertifisering og miljøledelse, som hjelper virksomheter å skape konkurransefortrinn av bærekraft.
Gjennom et digitalt system får virksomheter konkrete verktøy for å jobbe målrettet med å forbedre sine miljøprestasjoner innen områdene arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport. Dette gir virksomheter gode forutsetninger for å bidra til å oppnå flere av FNs bærekraftmål. Miljøfyrtårn er blitt Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar. Det er i alt 16 bedriftsenheter i Tinn som nå er Miljøfyrtårnsertifisert.Artikkeltags