Vel, vel, sann og sann. Historien om bjørnen som ble høy på kokain er sann. Men bjørnen døde og ble funnet etter visstnok å ha spist 35 kilo av stoffet. Bjørnen er idag utstilt på museum i Lexington i Kentucky etter at ingen ringere enn countrystjernen Waylon Jennings kjøpte den i utstoppet versjon, og den har fått navnet "Pablo EscoBear". Det var ikke slik at bjørnen rakk å drepe mennesker i kokain-rus, men i denne filmen har men tenkt seg til hvordan bjørnen hadde fart frem.

Filmen oppnår høye skratt i kinosalen, og er en relativt blodig affære og har derfor fått 15 års aldersgrense. Det er skuespiller Elizabeth banks tredje hele langfilm dette, etter Pitch perfect 2 og Charlie's Angels. Filmen har fått god mottagelse, og ligger i skrivende stund på 92% fresh på rottentomatoes.com, noe som viser at anmelderne liker det de ser. Rapportene fra kino-Norge fredag er at det er en heidundrende heisatur av en film og at den får applaus etter visning. Filmen er foreløpig satt opp søndag og tirsdag.


I 1985 styrter et småfly i delstaten Georgia. Lasten som forsvinner i ulykken er flere pakker med kokain, nå godt gjemt i delstatens gigantiske nasjonalskog. Samtidig som kokainens opprinnelige herrer desperat forsøker å finne tilbake smuglergodset sitt, får en gigantisk svartbjørn gleden av å ramle over varene først. Bjørnen inntar kilo etter kilo, og gir ordet rovdyr ny betydning. Legg inn to savnede barn, noen usle småkriminelle og to håpløse politibetjenter i miksen, og du får et kaos uten sidestykke.

Les også

Jegeren som ble tungtvannssabotørenes fange