- Hver enkelt kan bidra til å forkorte krisen

FYLKESMANN:  - Vi anbefalte kommunene å innføre stenging av gjestehavner og campingplasser, sier fylkesmann Per Arne Olsen. (arkivfoto : Jarle Pedersen)

FYLKESMANN:  - Vi anbefalte kommunene å innføre stenging av gjestehavner og campingplasser, sier fylkesmann Per Arne Olsen. (arkivfoto : Jarle Pedersen)

Av

Fylkesmannen har i dag hatt møte med ordførere og kommunedirektører om koronasituasjonen. På møtet understreket fylkesmannen viktigheten av at alle følger myndighetenes råd.

DEL

- Vi må forberede oss på at krisen vil vare i lang tid fremover. Men la oss gjør alt vi kan for at krisen og konsekvensene av den blir så små som mulig. Det gjør vi hvis alle følger myndighetens råd. Da blir kampen kortere og dødstallene lavere, og da kan vi raskere vende tilbake til hverdagen, sier fylkesmann Per Arne Olsen.

Fylkesmannen berømmet kommunene for den innsatsen de gjør for å få innbyggerne til å følge myndighetenes råd og slik hindre smittespredning og redusere ulempene av tiltak som er innført. Det kommer fram i en pressemelding fra fylkesmannen i Vestfold og Telemark.

- Det er helt avgjørende at samfunnskritiske funksjoner må fortsette. Vi må sikre at kritisk infrastruktur opprettholdes. Lokale regler må ikke stå i veien for dette, understreket Per Arne Olsen til kommuneledelsen.

Det er kommunene som er smittevernansvarlig for sine campingplasser.

- Vi anbefalte kommunene å innføre stenging av gjestehavner og campingplasser, sier Olsen.

- Dette vil være tråd med hensikten med de nasjonale bestemmelsene. Da begrenser man tette ansamlinger av mennesker, reduserer smittepresset og begrenser belastningen på det lokale helsevesenet. Sandefjord har allerede stengt campingplassene i kommunen.

Fylkesmannen roste kommunene for aktiv og god informasjonsformidling til sine innbyggere. Skal kampen mot koronaen vinnes raskt og effektivt, må folk vite hva de skal gjøre. Kommunene leverer et mangfold av tjenester til innbyggere i alle livets faser, til næringsliv, lag og foreninger. Alle har behov for informasjon - om hva de skal gjøre når inntekter forsvinner, når skoler og barnehager stenger, når de har behov for å ta en smittetest eller når de må vite om avfallsmottaket er åpent.

– Samtlige kommuner gjør en solid jobb for å informere publikum. Jeg er rett og slett imponert, sier fylkesmann Per Arne Olsen.

Artikkeltags