Designere, kunstnere og produsenter i det nye fylket er invitert til å levere tilbud.

-Dette er en spennende prosess, som skal ende opp i det som kanskje blir det mest fremtredende symbolet for det nye fylket: selve fylkesordførerkjedet. Dette skal bli et kjede som skal gjenspeile våre tradisjoner, vår stolte historie og ikke minst håndverkstradisjoner, sier leder for arbeidet med det nye fylkesordførerkjedet, Arve Høiberg (A).

Skal lages lokalt

Et premiss er at kjedet skal lages av lokale kunstnere og håndverkere.

-Det er viktig for oss at det nye fylkesordførerkjedet lages lokalt, i det nye fylket. Vi håper vi får gode tilbud og gleder oss både til prosessen videre og ikke minst til resultatet!, sier Høiberg.

Kjedet skal bestå av kjede og anheng, der fylkesvåpenet skal være hovedelementet i anhenget. Fylkesvåpenet skal selvsagt også være det visuelt dominerende elementet. Andre kriterier er at kjedet skal ha et tradisjonelt uttrykk, og at det ikke skal virke prangende.

Må tåle mye bruk

Fylkesordførerkjedet har en viktig symbolverdi for fylkeskommunen, og er mye i bruk. Det er derfor viktig at kjedet holder god kvalitet.

Det er også viktig at kjedet må kunne brukes av, og falle pent på ulike personer, uavhengig av kjønn og høyde.

Kjedet og oppbevaringsboks må ha en totalpris på maksimalt 250 000 kroner.

Frist for å levere tilbud er 1. november. Det er det nye fylkestinget som vedtar hvem som vinner i løpet av januar 2020, og det ferdige smykket skal overleveres senest 31. mars 2020.