Ferdig rigget til helgas idrettsfest på stadion

KLART: Det er rigget og klartt til at det er stor idrettsaktivitet på Rjukan stadion lørdag.

KLART: Det er rigget og klartt til at det er stor idrettsaktivitet på Rjukan stadion lørdag.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag er nok en stor arrangementshelg på Rjukan, men det er mer enn idrettsfest på Rjukan denne helga. - En helg der du ikke bare må sitte inne, men komme deg ut, oppfordrer Åshild Langeland og Jan Erik Moen.

DEL

INVITERER PUBLIKUMLørdag er nok en stor arrangementshelg på Rjukan, og nå er finværet meldt for hele helga. Det betyr at den jevne tinndøl inviteres ut på det som skjer. Lørdag til Rjukan stadion for å oppleve Fotballens Dag som er tinnfotballens største mønstring eller til å se Møbelringen Rjukan NT Open i sandvolleyball, som også har finalespill på søndagen. Samtidig veit vi at det er auksjon og loppis på Dale gård, NAF sykkelferdighet på Rjukan torg og premiere på Verdensarvkorpset i Rjukanhuset på kvelden.

- Bli med å hei!
- Arrangementene er en fest i seg selv, men det blir enda mer stas hvis du som publikummer tar turen for å se og heie. Du trenger ikke kjenne noen for å være tilskuer, sier Jan Erik Moen i RIL volleyballgruppe. Han skal selv delta i sandvolleyballturneringen som samler et 40-talls lag, like mange herre- og damelag. Han stiller med Sadegh Mohajer i herreklassen, og sikter på å kjempe i toppen. De skal i første kamp tidlig. I tillegg er det to rjukanlag med i dameklassen, mens Rjukan har måttet trekke ett lag i herreklassen. Emma Cvetkovic og Emily Opedal skal først ut og Manuela Malbasic og Nina Sønstebø det andre laget er førsat i gang på ettermiddagen.
- Du kan følge med på resultater og kamopoppsett på beach.volleyball.no, forteller Moenm og opplyser at de har aktiviter og flotte publikumspremier.

Fotballens Dag
På asfaltplatået, som nå er stengt for parkering, er det bygget en ekstra sandbane og en tribunerigg for alle som vil se på. Den midlertidige banen er sentercourt - dvs. hovedarena, men dert blir spill over fire baner. Fotball- og volleyballgruppa samarbeider om kiosken lørdag.
Ute på gressbanen på stadion blir det livlig lørdag. Gressbanen er bare i løpet at de siste to dagene blitt betydelig grønnere, er det klart for at Åshild Langeland som leder av fotballgruppa er klar for Fotballens Dag. Det hele starter klokka 10.
Det er 23 lag på barne- og ungdomskolenivå som skal kjempe om pokalene i fotballens massemønstring. Det er årets festdag for fotballen, der en rekke lokale sponsorer er med på laget, og arrangør Rjukan ILs fotballgruppe har alt klart - dommer, speakeranlegg ja til og med været!

Hoppeslott-premiere
Det blir også premiere på Frivilligsentralens hoppeslott for de minste på stadion denne dagen, der den rigges til i svingen.
- Det blir spennende. Hittil er det bare kulturkontoret som har fått prøve det. Det har vært en rekke arrangementer som skulle hatt det, men været har ødelagt. Nå blir det fint vær, garantert, sier Åshild Langeland, som forteller at alt unntsatt kioskvarene er gratis.
- Vi håper det kommer mange for å se og heie!
Men det er altså mer som skjer på lørdag, og som RA har omtalt de siste dagene. Norges Automobilforbund har konkurranse i ferdighetssykling på Rjukan torg, det er trommet sammen til auksjon og lite loppemarked på Dale gård, og i tillegg har Rjukan Janitsjar og Notodden Bymusikk premiere på Verdensarvkorpset i Rjukan kino.

Artikkeltags