Gå til sidens hovedinnhold

Ingen julegrantenning i år - men kino for barna

Til erstatning for den tradisjonelle julegran-tenninga på torget lørdag, blir det to barneforstillinger på Rjukan kino, slik at julegavehandelen kan gjøres unna mens barna er på kino.

JULA I FOKUS PÅ KINO

- Vi har hele fem julefilmer på programmet denne jula, noe som er svært uvanlig. Det pleier ikke å være mer enn en eller to, men nå er det så mange at vi vil sette de opp noen ganger fram mot jul. Og to av dem, setter jeg opp på lørdag, til erstatning for handelsstandens julegrantenning, der man ikke ønsker noen sammenstimling, så det er ikke noe arrangement på torget i år, sier kinosjef Robert Jenbergsen.
For å bøte litt på det blir to av disse julefilmene satt opp, først Brillebjørn feirer Jul og så Jul på Kutoppen - litt til erstatning for julegrantenninga, mens mor og far handler julegaver. Kutoppen-filmen er en veldig fin film, som jeg anbefaler sterkt, og den inneholder også litt voksen humor så mamma og pappa kan også gjerne være med, sier Jenbergsen.

Brillebjørn feirer jul
Johannes skal være hos bestemor i dagene før jul. Dette er den første julen uten bestefar, han var familiens julegeneral. Når Johannes ikke finner noen spor fra nissen i nisseverkstedet blir han bekymret for at det kanskje ikke blir en ordentlig jul i år. Kan det virkelig hende at nissen ikke kommer? Det kan ikke Johannes risikere, så han og Brillebjørn gjør alt de kan for at nissen besøker dem på julaften. Kanskje blir Johannes den nye julegeneralen også?

Jul på Kutoppen
En morsom julemusikal om tradisjoner, forventninger og familie. Bykalven Klara skal feire jul på Kutoppen for første gang og har store forventninger til hva som møter henne der oppe. Skuffelsen blir stor da pappaen Mosk ikke bryr seg om jul, og ikke har gjort i stand noe som helst. Mosk blir tilkalt på måkeoppdrag, og da han blir sittende snøfast på hytta til den ufordragelige Pauline, tar Klara og bestevennen hennes, Gaute, og bestemmer seg for å lage en fantastisk jul på Kutoppen for å overraske pappaen til han kommer tilbake.
Men hvordan lager man en perfekt jul? Klara oppsøker fjøsnissen som gjemmer seg på låveloftet og lager grøt til nissen for å få han til å hjelpe henne, men det Klara ikke vet er at Nissen blir klin kokos hvis han får grøt før julaften. Klara og Gaute må finne en måte å stoppe Nissen på før han legger hele gården i ruiner, og før Mosk kommer hjem og oppdager julekaoset Klara har stelt i stand.