Det skvalpa godt i regnmåleren til Tinn kommune på Svadde tirsdag morgen. Brannsjef Ken Espen Drager kunne notere at 55 millimeter nedbør hadde falt ned siste 24 timer. Ingen rekord, men det er ikke så mange døgn i løpet av et år det regner nærmere 60 mm i Tinn. Det hører med at mellom klokka 06:30 og 07:30 tirsdag morgen falt det hele 14 av disse millimeterne. I forkant av uværet hadde NVE sendt ut tre gule farevarsler for området som omfatter Tinn - her blinket det gult for både flomfare, ras og jordskred og styrtregn.

– Vi har ikke fått melding om noen skader på veier eller annen infrastruktur i Tinn, melder han.

Mannskaper fra brannvesenet sjekket bekkerister i løpet av natta.

Til tross for at bekker og elveløp brått svulmet opp kan heller ikke veientreprenøren se at vannet har gjort skader på eller langs alle kilometerne med fylkesvei.

– Vakta har ikke meldt inn noe utenom det vanlige på Rjukankontrakten i dag. Krysser fingrene for at det fortsetter sånn, sier Hanna K Hekkelstrand, kommunikasjonsrådgiver for Samferdsel, miljø og mobilitet i fylkeskommunen.

Når 1 mm nedbør gir 1 liter vann på 1 kvadratmeter så tilsvarer 55 mm over fem ti-litersbøtter med vann på kvadratmeteren. På en kvadratkilometer med sine én million kvadratmeter blir det en stor vanndam for ikke å snakke om hele Tinn med sine 2020 kvadratkilometer.

Austbygdeåi - som i likhet med Rollagåi er uregulert - gikk i løpet av 24 timer fra 8 kubikkmeter i sekundet til 88 kubikkmeter vann (klokka 11.00 tirsdag)

Et lite opphold tirsdag og onsdag, men torsdag varsler yr.no at det vil falle 36-40 mm nedbør over Tinn.