Pressa og stressa 2019

Av
DEL

Det er knapt noen debatt som har preget Norge mer den siste tiden enn kroppspress. Nye tall fra Røde Kors viser at de har fått over fire tusen henvendelser om dette - bare i år. Dagens unge presser og stresser seg mot et kroppsideal det er umulig å nå.


Det er alvorlig.


Vi trenger politikere som gir reelle løsninger på problemet. I stedet har vi en likestillings- og familieminister som tilsynelatende er mer opptatt av retorikk enn faktisk og praktisk politikk. Selv om ministeren bruker fine ord, holder ikke det når politikken uteblir.


Arbeiderpartiet ledet an i kampen for å regulere markedet for retusjert reklame og injeksjoner. Det er en stor seier. Og den er viktig for å legge en demper på presset man møter i alle kanaler, over alt. Men det er ikke nok, og vi trenger langt mer aktiv politikk. Vi må styrke Forbrukertilsynet sitt mandat til å slå hardere ned på brudd på markedsføringsloven. Det skal ikke være sånn at noen tjener penger på å svekke andres selvbilde og utnytte unge for å selge flere produkter - slik vi dessverre har sett så altfor mange eksempler på den siste tiden.


Når unge blir presset fra alle kanter, trenger vi politikere som leder an i arbeidet. Som både sier at du er bra nok som du er og som leverer aktiv politikk. Som reduserer presset på skolen, på sosiale medier og ikke minst på kropp.


Vi trenger ikke flere store taler. Vi trenger ikke mer retorikk. Vi trenger mer politikk - verktøy som gjør det lettere for folk å leve gode liv. Det vil vi i Arbeiderpartiet gjøre gjennom å regulere markedet som profitterer på kroppspress, ha flere helsesykepleiere i skolen og etablere flere lavterskeltilbud hvor man kan droppe innom når det trengs - som for eksempel familiens hus og ung Arena i flere kommuner. Det er politikk som fungerer, og ikke kun tom retorikk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger.

Artikkeltags