Jo mer sol og opptørking - jo større fare for skogbrann

 Brannsjefen: - I de områdene i Tinn som er utsatt for sol og vind tørker det fort opp og blir en fare, påpeker brannsjef Ken Espen Drager. (arkivbilde)

 Brannsjefen: - I de områdene i Tinn som er utsatt for sol og vind tørker det fort opp og blir en fare, påpeker brannsjef Ken Espen Drager. (arkivbilde)

Tinn brannvesen følger situasjonen dag for dag.

DEL

Rundt omkring på Østlandet øker faren for skogbrann.

- Hva med Tinn ?

- I de områdene i Tinn som er utsatt for sol og vind tørker det fort opp og blir en fare. Vi følger med på målestasjonen på Fyriegg, den er foreløpig på liten fare, påpeker brannsjef Ken Espen Drager mandag formiddag.

-Bålforbudet i Tinn inntreffer ikke før 15.april?

- Ja, men en plikter å vise aktsomhet året rundt. Nede i lavlandet i Tinn er det tørt mange steder, men sitter en i fjellet med snø rundt seg på alle kanter så er det en annen situasjon, understreker han.

Drager oppfordrer folk om å bruke skjema som ligger på kommunens nettside, som heter bålbrenning – søknad om tillatelse.

- I Tinn kan vinden være hard og det er en utfordring under en skogbrann ikke minst her i Tinn med mange bratte og uveisomme lier, understreker han.


Sjekk skogbrannfaren i Vestfold og Telemark her


Skjema søknad om bålbrenning TinnSOMMER 2018 : Sommeren 2018 var blant de tørreste på lange tider. Disse skiltene ble dengang satt opp rundt innfartsveiene til Tinn.

SOMMER 2018 : Sommeren 2018 var blant de tørreste på lange tider. Disse skiltene ble dengang satt opp rundt innfartsveiene til Tinn.
Artikkeltags