Gå til sidens hovedinnhold

Jørn Lande måtte fjerne innlegg på Facebook

Et forsøk på å mobilisere Jørn Landes tilhengerskare utenfor Norge falt ikke i god smak av NRK. Et innlegg på Jorns facebookside der utenlandsk fans fikk instruksjon hvordan de kunne stemme under den norske MGP-finalen i kveld måtte slettes.

I innlegget på Facebook skrev i følge VG Jørn Lande instruksjoner til sine utenlandske fans om hvordan de kunne stemme på han under lørdagens finale av Melodi Grand Prix, etterfulgt av muligheten til å vinne premier om man stemmer.

Måtte fjerne

" Vi vil gjøre det mulig for dere å vinne JORN-merch. Det eneste du må gjøre er å ta et screenshot av stemmene dine, og poste bilde i kommentarfeltet. Tre vinnere vil bli kontaktet etter showet, sto det blant annet i innlegget som nå er slettet fra Facebook" i følge VG, som også publiserte en screenshot fra dette omtalte innlegget, som nå er slettet, i sin sak tidligere i dag.

Redaksjonssjef for Event og Underholdning i NRK, Eirik Ingstad, sier til VG at de legger vekt på at det er Norge som skal stemme frem sin vinner, men vil ha avstemningen åpen for nordmenn som er bosatt i utlandet.

"Erfaringsmessig vet vi hvordan denne trafikken er og hva den vil tilsi. Trafikken som kommer fra utlandet utgjør en liten andel av stemmene, så vi frykter ikke at dette skal ha noe avgjørende innvirkning" sier Ingstad til VG.

Ingstad mener i følge VG at det er svært få uten direkte tilknytning til Norge, som går gjennom prosessen ved å lage bruker på NRK sine nettsider kun for å stemme.

" Det er som sagt ikke noe vi frykter, men om det skulle blitt stor trafikk fra utlandet har vi god beredskap for å luke ut unormal aktivitet. Vi ønsker ikke storstilte stemmeaksjoner engasjert av fanbaser i utlandet"sier Ingstad videre i artikkelen.

Ingstad forteller at de har vært i dialog med Jørn Lande om Facebook-posten, og understreker at innlegget nå blir fjernet.

" Vi frykter som sagt ikke at dette vil ha noe særlig å si for avstemmingen, men vi ser det som en gest rundt fair play og hans konkurrenter"

Ikke juks

Åge Sten Nilsen er låtskriver for Jørn Lande, og mener i følge VG at saken fremstår som juks når det ikke er tilfelle.

" Vi spurte om det var mulighet for å stemme fra utlandet, og det har blitt gitt beskjed om at det var det. Vi kan ikke noe for at fans kan stemme og det må NRK ta ansvar for" sier Sten Nilsen til VG.

Ifølge Åge Sten Nilsen kom det en mail i natt om at det ikke skulle mobiliseres stemmer fra utlandet.

" Dette innlegget ble fjernet på eget initiativ fra oss da vi så mailen, men Jørn har en internasjonal fanbase og hvem som helst kan registrere seg. Det må være tydeligere stemmeregler" sier Sten Nilsen.

Jorn sist ut

Jorn sikret seg den siste billetten til kveldens finale under «Sistesjansen» med låten «Faith Bloody Faith». I kveld skal Jorn sammen med 11 andre artister delta i den 59. MGP-finalen, som arrangeres på H3 Arena Fornebu.

Ifølge VG har NRK opplyst at dette rekkefølgen artistene skal opptre i:


1. Atle Pettersen – «World on Fire»


2. Raylee – «Hero»


3. Stavangerkameratene – «Who I Am»


4. KIIM – «My Lonely Voice»


5. Blåsemafian feat. Hazel – «Let Loose»


6. Emmy – «Witch Woods»


7. TIX – «Fallen Angel»8. Kaja Rode – «Feel Again»


9. Rein Alexander – «Eyes Wide Open»


10. IMERIKA – «I Can’t Escape»


11. KEiiNO – «Monument»


12. Jorn – «Faith Bloody Faith»