Førjulsmarkeringa med julegrantenning og nissemarsj i Austbygde er dagen barna i bygda gleder seg i lang tid til..

Utviklingslaget i Austbygde har etablert en førjulstradisjon som alltid samler mye folk i Dølehalle.

Julestemning

Lørdagens nissemarsj starter fra sansehagen ved Tinn Helsetun, der det også er påmelding. Inger Mari Nymoen oppfordrer så mange som mulig til å kle seg i nisseluer og folk må gjerne ta med seg lykter også. '

Etter påmeldingen skal alle nissene synge for de eldre på helsetunet, og det til stor glede for beboere og pårørende som følger med fra vinduene.

'Deretter starter marsjen gjennom Skomakergata, rundt Helsetunet hvor det blir mer julesang for de eldre.

- Det blir kjente og kjære julesanger.til glede for store og små

Julegrana ved Helsetunet skal tennes, og etter det venter tenning av juletre på torget i Austbygde.

- Som vanlig blir det gang rundt juletreet, det er veldig viktig for mange, sier Inger Mari Nymoen fra Austbygde Utviklingslag og nissemarsjkomiteen.

Og til slutt samles alle i Dølehalle til hyggelig samvær.

Strikkedamene står som vanlig for julegrauten.

- Det blir ikke jul i Austbygde uten strikkedamene med grautsleivene i sving, sier Inger Mari.

Håper nissen kommer

Søsknene Guro, Håvard og Maren Eggerud gleder seg veldig til det store startskuddet på jula hjemme i Austbygde. Nissemarsj er noe av det artigste de gjør, og gang juletreet også. Men den store spenninga er likevel om nissen kommer eller ikke.

- Håper nissen kommer, sier Guro, som bare er tre år.

Inger Mari Nymoen mener det er viktig i denne travle tida på året å ta seg tid til litt sosial omgang med sambygdinger også.

Dette er femte året på rad julearrangementet går av stabelen, og det kommer alltid mye folk.

- Det er jo veldig hyggelig å treffes på denne måten, og oppslutningen viser jo at folk trenger slike møteplasser. Det skjer noe hele tiden, og veldig populært er loddtrekningen. I år som alle de andre årene, premiene er mange og flotte. Vi er heldige som har et lokalt næringsliv som er rause når det kommer til premier.

Utenom Inger Marie Nymoen sitter også Silje Haukaas Eggerud, Marthe Haukaas og Anne Stormoen i nissemarsjkomiteen, og alle fire håper å nettopp treffe deg i Austbygde lørdag.