Norgesferien 2021 står på agendaen for mange, og turisthyttene ruster opp til en jevn strøm med turister.

Kyle O'Donoghue er driver på Mogen Turisthytte, og gleder seg til årets sommersesong, til tross for uforutsigbarhet etter et krevende Korona-år.

Telemark er populært

- Selv om vi har litt redusert kapasitet, er vi nå helt fullbooket helt ut i august. Det synes jeg er kjempestas. Den siste tiden har det vært flest nordmenn på grunn av reiserestriksjoner, men vi har møtt noen få dansker.

Det kommer turister fra hele landet for å oppleve Mogen. Beliggenheten gjør at destinasjonen er attraktiv for mange, og muligheten for korte og lange turer gjør det passende for besøkende i alle aldre, forteller O'Donoghue. Dette er hans sjuende sesong som driver på turisthytta

.

Ansatte har tilgang til Koronatest

I år er vi bedre forberedt, og har tilgang til hjelpemidler som forhåpentligvis kan gjør at vi unngår å måtte stenge ned. De ansatte har tilgang på hurtigtester, og vi har utvidet spisesalen slik at det er mulig å holde avstand til andre, legger O'Donoghue til.

Kalhovd er klar for ny sesong

Kalhovd Turisthytte har møtt på en utfordring relatert til veiarbeid i nærheten av området. Det har påvirket ansatte og reisende, siden det kun er mulig å passere gjennom korte tidsrom. Likevel gleder Gry Thyrrestrup seg til å se turisthyttene fylle seg opp med gjester nok en gang.

Yngre og eldre gjester

- Vi har stor variasjon av gjester som kommer innom. Det er et populært område å sykle i, så en del turister tar Krossobanen opp, og stopper hos oss for å spise eller overnatte, forteller Thyrrestrup.

Det er fortsatt ledige overnattinger på Kalhovd, så hvis du er kjapt ute med forhåndsbestillingen, kan det hende du også kan nyte noen dager i vakker natur, rett ved Hardangervidda.