Søndag formiddag nærmet det seg 50 solgte billetter til Tina, biografi-dokumentaren om Tina Turners liv, som kinosjefen har satt opp med kun én forestilling etter å ha blitt utsatt for n viss påvirkning fra Tina Turner-fan Torbjørn Myhre. Og nå er Myhre både letta og fornøyd.

- Det er veldig hyggelig at folk har kjøpt billetter. Jeg trodde jo på at det skulle være et marked for denne filmen, men det er jo veldig bra at jeg ikke tok feil. En viss lettelse over det, og så gleder jeg meg veldig. Det er vel fortsatt mange som ikke har bestilt billetter, og det er plass til mange flere. Jeg tror kinosjefen er glad for at han lot seg påvirke, ler Myhre.

- All ære til kinosjef Robert også for at han hørte på meg, og at han var villig til å gi den en sjanse. Jeg trodde jo selv at det skulle være interesse, for jeg veit jo at musikkinteressen er stor på Rjukan. Men dette blir veldig hyggelig. Jeg tror det blir litt av en forestilling, sier Myhre som har invitert folk utenfra, og det kommer både fire fra Son og to fra Gol til Rjukan for en helaften på Kinokaféen med påfølgende kinovisning av Tina.

- Kjempehappy!

Om Myhre puster letta ut, så er det lutter glede hos kinosjef Robert Jenbergsen.
- Jeg er bare kjempehappy med at det blir suksess med Tina, og at mange allerede har kjøpt billett. Det er fortsatt muligheter. Selv med ett ledig sete mellom alle kohorter er det fortsatt godt med billetter igjen, sier Jenbergsen.

- Det viser at det nytter å påvirke kinoprogrammet. Jeg elsker at folk tar kontakt når det er noe de er interessert i, og når man som Torbjørn Myhre også kjører kampanje på SMS til bekjente og lokalavisa følger opp, så viser det seg at folk lar seg påvirke. Jeg synes det er stas at det blir suksess, og det er som sagt bare å ta kontakt med meg dersom man er spesielt opptatt av en film, sier kinosjefen.

Det er ikke bestandig han føler det er lett å gjøre riktig vurdering av hva han skal ta inn på kino. Rjukan kino er avhengig av et visst besøk per forestilling, hvis det skal gå rundt, og det er ikke noen selvfølge om en film går godt på kino eller ikke.
Kinosjefen har heller ikke vært bortskjemt med fulle saler de siste året, selv om Fast & Furious 9 har gått godt på kino, og har solgt ut en forestilling.

Oscarvinnende regissører

- Det er veldig moro å se at folk kommer seg på kino. Og nå er det neste sjanse dette til å se Tina Turner-filmen, sier Jenbergsen.
Filmen Tina er i regi av Danile Lindsay og T.J. Martin. De to jobber alltid sammen og fikk Oscar i 2011 for filmen "Undefeated".

Filmen Tina har foreløpig den flotte scoren 8,0 på imdb, noe som tyder på at dokumentaren som feirer den 81-årige artisten som er still going strong, er solide saker. Filmen har også fått flotte kritikker fra anmelderne.

- Alt borger for at de som tar turen kino mandag, på den eneste forestillingen her på Rjukan kino, får en storartet opplevelse, sier Jenbergsen.

- Det minner meg om kunstfilmen Loving Vincent som var en av de første jeg satte opps ok ny kinosjef. jeg hadde ikk helt tro på den, men den solge over 70 billetter på premieren, nå vi kan dra folk ut på en ny film vi veit er knallbra. Utrolig kult at publikum hiver se på og gildt for Torbjørn også at folk tropper opp. At det gå som han hadde tenkt! Moro også når kinokafeén er med for fullt i et slikt samarbeid, så hyggelig for alle parter, mener Jenbergsen.