Det er vel ingen bombe, akkurat, etter sommerens forventede OL-gull at Anders Mol og Christian Sørum nå er kåret til Årets sandvolleyball-team for andre året på rad, og da heller ikke at deres trener Kåre Mol, som også er Anders sin far, ble kåret igjen.

Den suksessrike sandvolleyballduoen Anders Mol (24) og Christian Sørum (25) ble kåret til årets lag i Europa på CEVs (Det europeiske volleyballforbundets) årlige galla som gikk av stabelen i Ljubljana i Slovenia.

Duoen er allerede som 24- og 25-åring det mestvinnende europeiske laget gjennom tidende og den som har gjort det mulig er Kåre med sin erfaring fra internasjonal volleyball.

– Det er utrolig gjevt. Nå har vi vunnet EM og OL, som er enormt i volleyballsammenheng. Det er veldig stas å få en sånn pris. Det er kjekt at folk ser hva vi gjør i europeisk volleyball, sier Anders Mol til NTB.


"Har skrevet om historien"

CEV delte også like etterpå ut årets trener-utmerkelsen til Kåre Mol.

CEV skriver i sin begrunnelse for de to utmerkelsene:

Han er mannen som har hjulpet sin egen sønn Anders og partner Christian Sørum med å skrive om Beach Volleyball-historien. Årets sandvolleyball-trener Kåre Mol trener på flere norske beachvolleyballspillere, inkludert hans andre sønner Hendrik, Markus og Adrian. Dette er hans andre trenerpris.

"Beach Volley Vikings" har skrevet om beachvolleyballhistorien. Tidligere i sommer vant de en fjerde strake EuroBeachVolley-tittel i Wien, og overgikk dermed rekorden med tre påfølgende gullmedaljer. Deres triumf i Wien kom bare noen få dager etter å ha vunnet gull ved OL i Tokyo - og ble dermed bare det andre europeiske laget i historien som oppnådde denne bragden etter at Tysklands Julius Brink og Jonas Reckermann gjorde det i 2012.

Kåre Mol var slev tilstede og mottok utmerkelsen til rungende applaus.

Takker

Olympiatoppen i Norges idrettsforbund sender sine gratulasjoner:
- Gratulerer til Anders & Christian for nok en pris kåret av CEV-Kings Of The Beach 2021. Dette er andre gangen våre gutter blir kåret til årets lag i Europa-vel fortjent!

Kåre Mol takker for alle gratulasjonene han har fått på sine facebookside ved å trekke frem andre.
- Tusen takk for alle fine hilsener. Takk Jetmund Berntsen og Merita Mol. Denne utmerkelsen er vår. Christian og Anders også kåret til årets lag. Dere er bare unike. Beachvolley Vikings, TVN og Norges volleyballforbund. Takk for hjelpen, støtten og tilliten, sier Mol.

For de som ikke måtte vite det har rjukanfødte Kåre Mol tilbragt mye tid i Tinn og Vinje, både med familie og som sandvolleytrener. Moren Tineke Mol fra Rauland var i mange år leder av Rjukan Sykehus Venner, og Kåre har fortsatt familie i Tinn. Tre av Kåre Mols sønner - Anders, Markus og Hendrik Nikolai – gjorde World Tour-historie tidlig i september da de stod på det samme World Tour podium i Oslo.