Gå til sidens hovedinnhold

Super-juni på Rjukan kino

Artikkelen er over 3 år gammel

Her er det bare å glede seg! Etter et par måneder med enkelte storfilmer valser det inn med interessante kinofilmer i juni. Rjukan kino venter storinnrykk på den nye Jurassic Park-filmen, sensasjonsskrekkfilmen Hereditary, Ulvehunden, Oceans 8 og Love Simon.

Sommervarmen fortsetter, og du har kanskje ikke tenkt på det; men etter en varm dag på jobb og ettermiddag i sola, så er det veltemperert skygge i Verdensteateret Rjukan Kino. Og i juni må du ta turen på kino, for det er faktisk en filmmeny utenom det vanlige som kommer til oss, opplyser kinosjefen. Det enestes om mangler er fullblods komedie. Ellers vil mange finne kvalitet på kino i juni.

Først og størst er nok det nye dinosaur-eposet Jurassic World - Fallen Kingdom. Her loves det mer naturtro dinosaurer enn noensinne i et giga-budsjett av en film. den forrige Jurassic World-filmen satte rekorder i billettinntekter på kino, og nå er alt bare enda større. Moro, spenning, skrekk og gru - for det går selvfølgelig galt igjen når man tukler med genetikken i Jurassic World, som har premiere 10. juni.

Det romantiske overlevelsesdramaet Adrift begynte søndag, og har flere forestillinger. Den sanne storyen i Hollywood-regi av islandske Baltasar Kormatur er perfekt til å ta med kjæresten på kino. Her er stormfullt vær og kjærlighet tema for en overlevelseshistorie av de sjeldne i en film som har flere visninger igjen på vår lokale kino.

Ungdomsfilmen Love, Simon er premierefilmen fredag 15. juni. En film som får kanonkritikker, ikke minst av ungdommen selv.
Den er basert på boka med samme navn, som også har vært en suksess i norsk oversettelse som "Simon og homosapiensagendaen".
Videregående-elev Simon forelsker seg gutter, noe habn ikke tør å fortelle noen, før han får vite om en annen gutt på samme skole som også er skjult homofil. Han får behov for å finne ut hvem, noe som får konsekvenser.

Samme dag har animasjonsfilmen Ulvehunden, basert på på Jack Londons berømte roman som ble en svært elsket film på 80-tallet, (White Fang). En film som garantert vil glede liten og stor. Ulvehunden utforsker forholdet mellom mennesker, natur og dyreriket. Satt til 1890 under gullrushet i Klondyke møter vi en ulvehund som opplever både det beste og verste av menneskeheten.

Skrekkfilmen Hereditary er kalt den mest skremmende skrekkfilmen på 45 år - siden Eksorsisten i 1973. Filmens eneste formål skal være å skremme livskiten ut av folk. Bare traileren er så ubehagelig at man får ståpels, når en datter begynner å rote i sin avdøde mors hemmeligheter. Fra filmfestivaler følger kjempekritikker. Norsk premiere, også på Rjukan, fredag 22. juni.

Det er knyttet stor spenning til hei dundrende heist-action når Oceans-filmene får en oppfølger med bare kvinner i hovedrollene. Ocean's 8 er girl power-spenning som ligger i samme univers som de populære Ocean's 11, 12 og 13. Hunger Games-regissør Gaery Ross har overtatt stafettpinnen fra Stephen Soderberg. Tør vi tippe på stor jenteandel på kino? Daqmene gjør seg i alle fall betydelig mer gjeldende i Hollywood, og her møter du stjerner som Cate Blanchett, Sandra Bullock, Anne Hathaway og Gemma Forbes.

Lørdag 16. juni blir det film for musikk- og stemmeglade, da biografifilmen om den store blinde sangeren Andrea Bocelli kommer på Rjukan Kino; Andrea Bocelli - Musikkens stillhet.
Brannmann Sam - Helter i stormen som kommer 17. juni vil garantert være en kjempehit for de minste. Det blir også mer for de yngste, med Bien Maja, i tillegg til Jungelgjengen, som hadde premiere på fredag, videre utover i måneden.