Gå til sidens hovedinnhold

Kinoen må stenge for filmvisninger i påskehøysesongen

Nye koronaregler fra regjeringen medfører at det planlagte påskeprogrammet på kinoen blir borte. Kinoen blir helt stengt i påsken.

Kinosjef Robert Jenbergsen sukker, nok en gang har han jobbet forgjeves med å sette opp og annonsere kinoprogrammet.

Og for andre påska på rad, i en av kinoens høytider, blir det null film og folk i salen på Verdensteateret Rjukan kino.

- Jeg har nettopp hatt et møte med kultursjefen, og kinoforestillinger regnes som et kulturarrangement, og dermed har jeg ikke noe annet valg enn å stenge kinoen fra og med fredag, sier kinosjef Robert Jenbergsen.

Det er de nye nasjonale føringene fra regjeringen som sier at kulturarrangementer sal avlyses som er årsaken. Da hjelper det ikke at kinoen har god plass, og alt på det tørre når det gjelder koronatiltak og -restriksjoner.

Tør ikke love noe

– Og hvor lenge blir det stengt?

– Det tør jeg ikke si akkurat nå, men det blir fort fram til midten av april, kanskje 9. april. Uansett avgjøres det nok av den nasjonale smittesituasjonen, sier kinosjefen.

– Vi har ikke noe annet valg enn å følge nasjonale føringer på dette, og så må jeg bare beklage til de som hadde gledet seg til å gå på kino i påsken. Nå må jo også Rjukanbadet stenge, sier Jenbergsen.

– Men filmene som skulle ha premiere nå kommer senere?

– Det tør jeg heller ikke si. Det er helt usikkert, for det ligger nye premierer og presser på i april, så det er helt umulig å si om de filmene vi skulle vise nå i påsken, som «Blackbird» og de andre filmene vil komme tilbake på et senere tidspunkt, forteller han.

– Vi får se, sier Jenbergsen, som dermed nok en gang sender kinofolket over på strømmetjenester som Netflix, Disney+ og Paramount+ som behendig nok lanseres i Norge denne helgen.