Kjerringsveiven  2020 avlyst

AVLYST: -  Det er med tungt hjerte vi nå må avlyse årets Kjerringsveiv, helse og sikkerhet kommer alltid først. sier styret i Kjerringsveiven etter at de besluttet å avlyse årets turmarsj.  (foto: Kjerringsveiven)

AVLYST: -  Det er med tungt hjerte vi nå må avlyse årets Kjerringsveiv, helse og sikkerhet kommer alltid først. sier styret i Kjerringsveiven etter at de besluttet å avlyse årets turmarsj. (foto: Kjerringsveiven)

Styret i Kjerringsveiven har besluttet å avlyse årets turmarsj på grunn av koronasituasjonen. - Med informasjon som regjeringen har gitt vil det dessverre ikke la seg gjøre å gjennomføre Kjerringsveiven 2020, sier styret i en uttalelse.

DEL

Det skriver styret i Kjerringsveiven i en pressemelding. De har siden starten på koronautbruddet fulgt nøye med på myndighetenes anbefalinger om mulighetene for å gjennomføre turmarsjen. Selv om Landskytterstevnet i august ble avlyst allerede i midten av mars, har styret utsatt avgjørelsen i det lengste. Sveiven arrangeres hvert år første lørdagen i september.

- Det er med tungt hjerte vi nå må avlyse årets Kjerringsveiv, helse og sikkerhet kommer alltid først. Det er veldig kjedelig å måtte avlyse årets sveiv, samtidig er vi lettet over at det har kommet klare retningslinjer fra myndigheten slik at vi har kunnet ta en riktig avgjørelse om å gjennomføre eller avlyse, sier Kine Aarnes, leder i Kjerringsveiven

Turen har blitt arrangert siden 1999 og rundt to tusen damer har deltatt hvert år. Det er første gang marsjen blir avlyst.

- Vi vet at det er mange hunder damer som har gledet seg til årets sveiv. Det gjorde vi og. Dette er en utrolig trist dag både for oss, frivillige, samarbeidspartnere og alle som så frem til en fantastisk fjellmarsj her i Tinn, heter det i meldingen.

Fokuset fremover blir planlegging av Kjerringsveiven 2021.

-Vi skal bruke sommeren på å utbedre løypa med den ny innkjøpte motorsaga vår, sier Irene Bråthen løypeansvarlig i Kjerringsveiven

Selv om det nå blir et år uten påmeldingsavgifter, så vil styret prioritere sin støtte til kvinnelig entreprenørskap og utdanning i Guatemala. Siden han 2005 har Kjerringsveiven støttet disse prosjektene.

- Selv om det ikke blir noen sveiv i år vet vi at støtte spesielt i år er viktig og vi ønsker å bidra, opplyser Aarnes.

Kjerringsveiven bidrar med 20000 kroner til CERFOR sitt nødhjelps program for utsatte familier under pandemien.

- Vi ønsker å rette en stor TAKK til alle spreke damer som år etter år deltar, våre samarbeidspartnere og de fantastiske frivillige som alltid stiller opp og som ønsket å bidra også i år. Dessverre ble det ikke slik, men vi håper vi kan få dere med neste år og det gleder vi oss til, skriver styret i Kjerringsveiven.Artikkeltags