Så langt har det snødd kraftig i Tinn de siste dagene, men mer er i vente. I løpet av den neste uka er det meldt over 70 millimeter nedbør i løpet av den neste uka.

Med temperaturer rundt minus 5 til minus 7 kan skifolket glede seg over 70 centimeter fram til neste onsdag. Meteorologisk Institutt har sendt ut gult - altså laveste- farevarsel for høyereliggende strøk i Telemark som Gaustatoppen og Fyriegg da det er ventet store snømengder. Og det oppå de formidable mengdene som allerede har kommet. I lavlandet derimot - nede i dalførene rundt Tinnsjøen- vil det trolig regne og sludde de kommende dagene. Her er det meldt temperaturer like over null.

Onsdag var også flere biler som havnet utenfor veibanen i Tinn. Det er ikke meldt om alvorlige personskader.

Tinn kommue hadde følgende oppdatering på sine nettsider onsdag formiddag :

Det har i løpet av de siste dagene og spesielt i natt kommet en del snø.Teknisk enhet har alt tilgjengelig mannskap ute. De har vært igang siden i natt, og vil holde på utover dagen idag. Det er mye som skal brøytes, og det jobbes ut fra en prioritert liste.

Og en oppfordring til slutt:

Ha litt tålmodighet og kjør forsiktig!

Det samme sier Erik Leite, operasjonsleder i Sør-Øst politidistrikt til RA.

- Vi oppfordrer alle bilister å kjøre etter forholdene, han.


Ulykke i Hjartdal

I Hjartdal kom en 30-åring i klem etter at traktoren han førte sklei av veien han brøytet. Det skriver Telen. Nødetatene rykket ut til Slåkavegen i Hjartdal, men hadde store problemer med å komme seg fram til ulykkesstedet, på grunn av den glatte veibanen. Et redningshelikopter fra Rygge ble klargjort, men tok ikke av da mannskapene kom fram med ATV skodd med kjetting. Mannen ble deretter transportert til sykehus.

Gaustatoppen

Austbygde