Gå til sidens hovedinnhold

Klare for en enda større utgave av Lerøy-lekene

Da er det rigget klart for et enda større Lerøy-lekene i friidrett på Rjukan stadion kommende helg.

Rjukan IL fornekter seg ikke.

Nok en gang har idrettslaget tatt på seg et stort arrangement.

Det er Rjukan IL Friidrett og Triatlon som denne kommende helga skal arrangere Lerøy-lekene for Østlandet på Rjukan stadion i koronaåret 2021, akkurat som de gjorde det i koronaåret 2020.

Den eneste forskjellen er at i år er det nesten dobbelt så stort.

Fredag kommer det 350 utøvere pluss trenere, foreldre, funksjonærer og frivillige til Rjukan stadion for å gjøre seg klare. Fra lørdag formiddag er det i gang, og Rjukan IL har stått på de siste dagene med å rigge to store telt som skal brukes blant annet til bespisning.

– Det blir godt over 500 som skal være i aksjon på Rjukan stadion i helga, og nå rigger vi det siste. Det blir fem live-kameraer som dekker øvelser og i tillegg har vi Ole-Kristians datasystem som sørger for at vi ikke lenger bruker papirer, men alt registreres på mobilen. Det betyr at når resultatet legges inn, er det ute i resultatlister og på nettsider med en gang, sier Jan Skov Våer i RIL Friidrett og Triatlon.

Drevne

Sammen med nettopp Ole-Kristian Samuelsen, Andres Sætre og Tommy Storøygard var de torsdag kveld i gang med å instruere frivillige funksjonærer i sine oppgaver.

Årets Lerøy-lekene skal gå enda mer smurt enn det gjorde i fjor. Det er en dreven arrangementsgjeng i friidrettsgruppa som står bak, og onsdag kveld hadde RIL Håndball gjort jobben med å sette opp de to storteltene.

– Vi har delt deltakerne inn slik at de er i to grupper, 13- og 14-åringene hver for seg, og de holdes adskilt underveis, for å bidra til koronasikkerhet, sier Skov Våer.

Andre Sætre bare smiler, og bekrefter at alt er klart til fredagens innrykk på stadion.

Og det som ikke var klart torsdag blir det i løpet av fredagen. Tommy Storøygard har rigget til kamera oppe på stadiontaket for å gi best mulig bilder på nett.

(Saken fortsetter under bildet.)

Trondheim, Haugesund og Rjukan

Årets Lerøy-lekene går av stabelen tre steder i Norge denne helga.

Trondheim arrangerer Midt- og Nord-Norge, Haugesund arrangerer Vestlandet og Rjukan står for Østlandet. Det starter klokka 08.00 lørdag morgen alle steder.

Lerøy-lekene er et stevne som skal gi utøvere mestring og konkurranse på tvers av fylkesgrensene. Arrangementet skal ha en forberedende funksjon for utøverne, slik at de blir klare for UM og andre mesterskap senere, og arrangeres for aldersklassen 13 og 14 år.

Nå gjenstår det bare at været blir bra.

Det meldte regnet lørdag og søndag har de siste dagene bare blitt redusert, og i skrivende stund er det nede i 2,5 millimeter regn lørdag ettermiddag, mens søndagen er lettskyet.

Kanskje det letter enda mer når det nærmer seg?

Her kan du følge med på Lerøy-lekene Østlandet 2021