I Austbygde sentrum, rundt Dølehalleplassen og ved Ljåsmeden var det hektisk aktivitet søndag ettermiddag.

Pynta hele dagen

I sentrum blir man møtt av lysegrønne bjørkekvister og små norske flagg på samtlige lysstolper, i tillegg til bannerne som ble satt opp tidligere i mai.

Vanligvis ville 17.mai-komiteen på denne dagen være travelt opptatt med å dekke bord og forberede matservering på Dølehalle, men heller ikke i år blir det altså slik.

- Da komiteen under normale forhold skulle starte sitt arbeid, visste vi jo ingenting, sier Bård Lien, som sammen med Bjørn Viggo Christensen er leder av 17.mai-komiteen.

- Så vi var jo nødt til å legge planer ut fra at arrangementet gikk etter vanlig tradisjon, tilføyer Bård, som sammen med kona Marit Hernes og sønnen Olav har jobbet med pynting hele ettermiddagen.

- Ja, og det har vært masse jobbing, ler Marit Bøen Kleivan og ektemannen Kjell Kristian.

- Selv om planene ikke ble ført ut i praksis, måtte forberedelsene jo gjøres, sier Bård, og føyer til at det var først for to uker siden komiteen fikk beskjed om at det ikke ble noe arrangement.

- Vi startet jobben i god tid, som 17.mai-komiteen vanligvis må gjøre, forteller Inger Mari Nymoen.

- Det har vært flere digitale møter, og det positive var at alle deltok på samtlige møter, ler hun.

Motorisert aktivitet

Det kan ellers være vanskelig å tromme medlemmene sammen i den travle vårperioden, men den digitale varianten fungerte perfekt.

- Men noe fikk vi da til, kan Nymoen tilføye.

- Vi var enige om at mc- og bilkortesjen i fjor var veldig spektakulært, så det ville vi jobbe for i år også. Og heldigvis blir det liv og røre i bygdene på 17.mai, selv om det er motorisert aktivitet i stedet for barneleker.

Foruten Lien/Hernes, Nymoen og Kleivan har årets komite bestått av Lena og Bjørn Viggo Christensen, Hilde og Ingar Hovden, Evelyn Ausland Andersen og Knut Arne Skavlebø. Alle har gjort sitt til at Austbygde sentrum er festkledd til nasjonaldagen. Og selv om det ikke ble noen fest i år, er planene garantert klare til neste år.