Gå til sidens hovedinnhold

Klart for årets første tur til topps

Nå gjenåpner Gaustabanen etter lengre tids vedlikehold og utbedringer. Lørdag er det klart for åpning og årets første tur.

Dermed får vinterferien et ekstra løft for skikjørere og andre som vil ha en luftetur i høyden.

- Vi holder åpent hver dag fra lørdag 20. februar og utover i vinterferien, opplyser Halvor Haukaas, daglig leder på banen som går inne i Telemarks høyeste fjell.

- Vi gleder oss til å ta dere imot på Gaustabanen og Gaustatoppen, og ser frem til en strålende vinterferie og vintersesong, skriver Gaustabanen på sine hjemmesider.

De hadde planlagt en åpning i romjula, men på grunn av korona-situasjonen ble det forsinkelser på leveranse av nødvendige deler.De har blant annet hatt den årlige runden med vedlikehold på motor og drivverk.

Banen kjører med strenge smitteregler og vil - avhengig av om passasjerene er i samme kohort - kjøre med færre passasjerer i vognene.

- På grunn av avstandsregler har det vært mellom 4 og 18 personer på avgangene i månedene det var oppe i fjoråret, mens det normalt regnes som fulltallig med 24 passasjerer om bord på banen inne i fjellet, påpeker han.

Gaustabanen har 12 årsverk og sysselsetter 21 personer.