Klarte målet - Sesongstenger Krokan med god samvittighet

FORNØYDE: Det ferske målet om en halv million i omsetning på syv hektiske uker ble nådd og i sterk kveldssol på Krokan kan damene i Marispelets Venner stenge Krokan med god samvittighet søndag kveld. Foran Gro Marit Haakanes, bak f.v. Solveig Ausland Andersen, Gunn Canpolat Langeland,  Lene Mårdalen, Ida-Kristin Tovstaul og Elisabeth Høybø.

FORNØYDE: Det ferske målet om en halv million i omsetning på syv hektiske uker ble nådd og i sterk kveldssol på Krokan kan damene i Marispelets Venner stenge Krokan med god samvittighet søndag kveld. Foran Gro Marit Haakanes, bak f.v. Solveig Ausland Andersen, Gunn Canpolat Langeland, Lene Mårdalen, Ida-Kristin Tovstaul og Elisabeth Høybø.

Marispelets Venner passert i helga halvmillionen i inntekter etter syv uker med hektisk kafé og restaurant på Krokan turisthytte, og søndag kunne de siste gjestene i sommer gå ekstra gode og mette hjem.

DEL

Marisspels Venner med Gunn Canpolat Langeland, Solveig Ausland Andersen, Lene Mårdalen, Gro Marit Haakanes i spissen samt en gjeng ungdommer i front har som kjent sørget for at tusenlappene har fosset inn på kontoen til venneforeningen, og i løpet av helga passerte de halvmillionen, noe som ikke er verst på syv sommeruker.
- Ifjor var omsetningen 140.000, o vi hadde satt et mål om å passere 200.000, men stordugnaden har nå passert en halv million kroner i omsetning, sier Gunn Langeland da RA er siste kunde ut av middagsserveringen og har fordøyd en herlig laksemiddag. Ikke var det dyrt heller. Alle som var der på slutten fikk også gratis dessert og kaffe, og enda en ekstra som er en riktig god Israel-kake, som Lene Mårdalen stod bak. De som tok turen like før sommerens eventyr var over fikk dermed en ekstra bonus.

Beregna godt
- Nå er det så godt som tomt, og nå er klokka 18, vi har beregna veldig godt for dagen, så nå kan vi stenge med god samvittighet, sier
og denne helga har det vært skikkelig trøkk, ikke minst av rjukanfolk og tinndøler. Når RA kommer opp dit er det folk over alt, og middager serveres over en lav sko. Det er siste time med åpent på Krokan for i sommer, og mange har valgt søndagsmiddagen der i strålende sommersol.
- Er det ikke litt trist å stenge nå mens Rjukanfossen går?
- Jo, det er det, men nå har vi brukt opp feriene våre, og så blir det litt godt oss. datoen var jo satt for lenge siden, og alle beregninger går på at vi skulle stenge etter denne helga, men det er litt vemodig også, mener Andersen.
- Men vi er kjempefornøyde, og har hatt det moro. Så får vi bare takke alle som har stilt opp, og alle kundene. 50 prosent har nok vært lokale, tror de driftige damene.

Ikke pølser
Noe av forklaringen på suksessen i de sju ukene på ærverdige Krokan turisthytte er selvfølgelig Norgesferien alle har vært på, men også at de har truffet med menyen.
- Det er bare pølse og potetstappe vi kunne fjerne. Det gikk ikke. Ellers har alt vært etter kundens smak, mener Andersen.- men nå er jeg lei av å lage hjemmelaget kålrabistappe. ikke av smaken, men av å lage den, sier Langeland, som innrømmer at det er blitt fristende å tenke på at man burde gjort noe tilsvarende neste sommer. men da er det forhåpentligvis vanlig marispel, og hele betjeningen og kjøkkenpersonalet med unntak av tre er opptatt.
- Da måtte vi nok tenke på å rekruttere noen som ikke er med, men foreløpig er det med tanken. meningen er at vi skal drive kiosken neste sommer, og ikke her p kroken, sier langeland.

Neste sommer frister
De avsluttet altså helga med klot som dagens på lørdag, og søndag avsluttet man det hele med flesk og duppe. Og ved flittig bruk av sosiale medier og en sak i RA siste uka, ble det godt besøk.
- Dette hadde ikke vært mulig å få til uten en enorm dugnad, og frivillig innsats fra venneforeningen til Marispelet. Det skal ikke legges skjul på at det har vært slitsomt, men fantastisk morsomt og et stort samhold i gjengen som har jobbet fra morgen til kveld.
- Akkurat nå tenker jeg vel bare s vidt på det, og vi utelukker det ikke, men da må vi rekruttere flere som vil hjelpe til, ellers gård et ikke. Og nå har vi jo brukt utystrey i vogna og flyttet det inn på kjøkkenet. Nei, vår får se... Nå blir det både deilig og trist å komme tilbake til normal hverdag igjen, avslutter Gunn Langeland.

Artikkeltags