Gå til sidens hovedinnhold

Kommentar til Bjørn Sverre Birkeland sitt innlegg

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ditt innlegg i RA er jeg enig i. Du skulle bare tatt det opp når du var ordfører. Da hadde du virkelig en mulighet til å gjøre den gode forskjell.
Dette er ikke noe nytt, men det er vanskelig for yngre å sette seg inn i problemet. For de fleste er det så langt frem i tid.
Det er ikke et enkelt boligproblem vi har. Jeg har flere ganger tatt problemstillingen opp i RA. Vi trenger omsorgsboliger og livstidsleiligheter. Leiligheter som vi kan bli gamle i og leiligheter som ligger sentrumsnært. Vi ønsker også som gamle å være med på livet.
Tinn har ingen boligpolitikk. Jeg har ikke sett gode planer for livstidsleiligheter. Gode leiligheter blir ofte solgt før de kommer i en salgsannonse.
Jeg har tatt det opp flere ganger når det gjelder omsorgsboliger og livstidsleiligheter. Omsorgsboligene er for små og den gruppen du skriver om, føler de ikke kan, eller har mulighet flytte inn i en så liten leilighet.
Derfor har jeg tidligere skrevet om at det må bygges leiligheter som er så romslige at barn og barnebarn og familie kan komme på besøk. Det er det vi ønsker, besøk og helst at de kan overnatte. Vi kan da ha det hyggelig utover kvelden. Det er livskvalitet.
Det som er viktig: Eldre må ikke på sykehjemmet, før det blir helt nødvendig. Derfor må vi bygge leiligheter for framtiden.
Sykehjemmet er en viktig institusjon når en ikke kan bo hjemme leger..
Politikere, posisjonen og administrasjon bør sette seg inn i boligproblemet vi har i Rjukan. Jeg håper nå det snart skjer noe, ikke bare prat og bortforklaringer.

Erling Andresen