– Vi har jo noen forventninger, forteller Thomas Pedersen.

Sammen med partneren Mats Melbye danner de duoen «Cir.Cuz» – som har hitlåter med flere millioner avspillinger på diverse strømmetjenester av musikk.

Nå skal de underholde og skape fest for ungdommen på Rjukanhuset på lørdag.

Spilt i Austbygde tidligere

– Sist gang spilte vi i Austbygde, tror jeg! Da spilte vi på en liten fotballbane. Det må ha vært i 2013 eller 2014, forteller Pedersen og legger til:

– Jeg husker at det var trivelig og koselig. Men vi har aldri spilt i selve Rjukan før, så det gleder vi oss til nå!

På Rjukanhuset er det plass til 300 musikkglade sjeler – og den kommende konserten blir i det mer intime hjørnet for duoen som har for vane å spille for hakket flere personer.

– Det kommer litt an på stedet hvorvidt 300 er mye eller lite mennesker. Man setter forventningene litt ettersom hvor man drar. Og vi vet jo at Rjukan ikke er veldig stort, men når det da skjer noe så er det et slags samlingspunkt. Så vi håper på fullt hus! forteller han og håper at huset fylles:

– Vi håper jo det går i orden. Publikummet vårt varierer fra alt mellom 300 og 700 personer, til studentfester hvor det er 1500 og 2000. I Kristiansand var vi oppe i 5000 en gang.

– Er det mest for ungdom dere spiller?

– De mellom 18 og 30, som regel. Det er de vi ser i publikum, og gjerne de vi vil huke tak i.

Spiller ny låt for første gang

I utgangspunktet skulle konserten skje på Den Lykkelige Sportsmann tilbake i august, men på grunn av koronasituasjonen på den tiden måtte konserten flyttes.

Billettholdere fikk refundert billettene sine, men nå ser det ut til at det begynner å dra seg mot en full sal igjen.

Og de som velger å dra, får oppleve noe som ikke skjer altfor ofte – i hvert fall ikke i en mindre by som Rjukan.

– Nå har vi virkelig slått på stortromma. Vi har vært ute og hatt en liten høstturne nå, og dette er siste jobben på den turneen før vi booker vinteren. Vi hadde litt midler til overs, så nå tar vi med oss hele bandet vårt. Vi har konfettishow, og så er selvfølgelig hele showet vårt oppdatert. Det blir mye nytt og spennende å høre, og så kommer vi med den nye singelen vår. Det blir live-premiere av den på Rjukan!

– Det er ikke hver dag det skjer?

– Det er ikke hver dag, nei! Så det blir moro!

I forkant av konserten, skal publikum varmes opp av Jone og Daskeladden.

(Saken fortsetter under bildet.)


Ikke ukjent territorium

– Har dere noe forhold til Rjukan fra før?

– Ja, jeg har det! Da jeg var mindre dro ofte tanta og onkelen min meg med opp til Gaustablikk høyfjellshotell, da det var i sine glansdager, kan man si. Der var jeg mye som liten, og så har moren og stefaren min hytte på vei mot Rauland. Like oppi bakkene der har de en liten hytte, så jeg er ikke helt ukjent på Rjukan, faktisk! ler Pedersen.

Han har også trasket på Rjukanhusets gulv tidligere.

– Jeg har vært på Rjukanhuset før også! Mats har ikke noe forhold til Rjukan, som jeg vet, sier han og humrer.

Krigsinteressen sitter også som støpt hos musikeren fra Skien.

– Jeg er veldig interessert i alt som har med krigen å gjøre, så alt om Vemork og Telemarkbataljonen vet jeg om. Jeg kan litt om Rjukan!

– Men det blir ikke noe historie på konserten?

– Nei, ikke så mye i hvert fall, ler Thomas.