Her blir det kongelig !

På scenen: Krakker for gjestene er satt ut og scenen er oppe.

På scenen: Krakker for gjestene er satt ut og scenen er oppe.

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag formiddag pågikk de siste forberedelsene før kronprinsparets besøk.

DEL

Kronsprinsparet Tinn 2018Verdensarvkoordinator Øystein Haugan melder at alt er under kontroll.

- Sokkel og plakettene kom seint , men godt. De er nå - klokka 10 - allerede montert og satt opp, forteller Haugan som også skal være konferansier under festen.

- Været?

- Vi har tatt høyde for regn da vi planla besøket, det er vi nødt til. På morgenen regnet det, men ifølge de siste værmeldingene så blir det sol fra klokka to. Så det er bare for folk å ta på seg finstasen og ta turen ned på torget, oppfordrer han.

Sol klokka to passer bra - for en time seinere ankommer kronprins Haakon og kronprinsesse Mette Marit torget. De skal som kjent avduke Verdensarvplakettene til Vinje og Rjukan på torget. Det er UNESCO som ønsker at verdensarvobjekter skal markeres med plaketter som forteller om konvensjonens mål om vern av denne unike kulturarven. Tidligere på dagen har kronprinsparet avduket tilsvarende bronseplakett på Notodden.

I løpet av torsdag morgen ble de siste detaljene lagt på plass. Blant annet granittsteinen som bronseplaketten skal festes i. Mannskaper fra teknisk etat sørget for at den lå pent i vater rett foran statuen av Sam Eyde.

Et podium med telt er satt opp for de kongelige . Flaggene er heist og veggen er pyntet med bannere. De store blomsterurnene er fylt med stemorsblomster. Da RA var på besøk var den store scenen i ferd med å komme på plass. Denne scenen har kommunen leid, men de har kjøpt en tilsvarende som vil komme i løpet av våren. Denne scenen har en grunnflate på 6x6 meter, mens den kommunen har kjøpt er noe mindre med målene 5x6 meter. Et eget pølsetelt er også satt opp i tillfelle regnet ikke vil gi seg.


Artikkeltags