Telemark messingensemble har inngått et spennende samarbeid med John Ole Morken. På konserten vil publikum blant annet få høre musikk av Torgeir Torgeirson, sønn av mesterspelemann Myllarguten, forsket på av spelemann John Ole Morken. Morken vil fortelle spennende historier fra livet til Myllarsonen, og han vil også vise bilder blant annet fra hans virke som kapellmester på Modum. Myllarguten var født i Midt-Telemark og tradisjonen holdes i dag i hevd blant unge og eldre spelemenn. Yngste sønn Torgeir født i 1851, hadde sitt virke i Oslo og er «far» til tilblivelsen av korps i hovedstaden og rundt omkring i landet. Med på konserten er også mesterspelemannen og A-klassevinner Ottar Kåsa, som selv er i slekt med Myllarguten.

Blanke messingen

Telemark messingensemble blei stifta i 1999. Ensemblet har gjort mange spennende prosjekter opp gjennom åra og har blant annet hatt med seg Jan Eggum, Sigvart Dagsland, Berit Opheim, Sondre Bratland og Tine Thing Helseth som solister.

Besetning:

Trompet: Tom Are Skinstad, William Skramsett, Magnus Johnsen Sandåg og Gunn Steinstad.

Horn: Wenche R. Nornes

Trombone: Frøydis Aslesen, Magne Rutle, Guri Røsok og Åsgeir Grong

Tuba: Sverre Jacobsen

Saken fortsetter under bildet


Om John Ole Morken

John Ole Morken er født 25. september 1979 i Ålen. Han er en norsk folkemusiker (fele, hardingfele, gitar) og komponist.

Morken er medlem av folkemusikkgrupper som Morka, Rim, JoJo og Lajla/John Ole og har tidligere vært medlem av Sie Gubba (1995–1999). Han har ledet flere spellemannslag, blant andre Søndre Trondhjems Spellmannslag som fikk Folkelarm i 2006 for albumet Den e grei ja.... Han har også laget flere bestillingsverk.

Januar 2008 ga han ut sitt første soloalbum Slåtter fra Hessdalen, Haltdalen og Ålen som består av folkemusikk fra Røros-området. Albumet ble produsert av Bjørn Aksdal og gitt ut på Etnisk musikklubb. For albumet ble han nominert til Spellemannprisen 2008 i klassen folkemusikk/gammaldans.

Om Ottar Kåsa

Ottar Kåsa er født 19. desember 1983 og er en norsk hardingfelespelemann og prisbelønnet felemaker bosatt i Bø. Han kommer opprinnelig fra Arabygdi i Vinje Kommune.

Kåsa har vunnet Landskappleiken på hardingfele fire ganger: 2011 i Seljord, inkludert kongepokalen, 2012 på Otta, 2015 og 2016. Han ga ut sitt første album, Ottar Kåsa i 2012, og vant for det Spellemannprisen 2012 i klassen folkemusikk/tradisjonsmusikk og soloklassen under Folkelarmprisen i 2012. Han ga ut sitt andre album Kjoskrullen i 2016 og vant også for det Folkelarmprisen i klassen solo. Han har også vunnet Fanitulltevlinga i 2014 og 2015.

Han starta for alvor som felemaker i 2005, da han kom i lære hos Sigvald Rørlien på Ole Bull-akademiet på Voss. Her var han i 3 år, og har etter det etablert seg med eget felemakerverksted i Bø i Telemark.