Gå til sidens hovedinnhold

Koronaavlyser: Kolberg-kvelden, Historielagmøte og Romjulsrocken

Regjeringen strammer inn koronatiltakene. Det får også umiddelbare lokale konsekvenser. Onsdagens åpne møte på Såheim Folkets Hus med politikerveteranen Martin Kolberg er avlyst. Det samme med fredagens julemøte på samme sted, i regi av Rjukan Historielag. Deretter julekonserten med Agitato og Romjulsrocken.

Så fort statsminister og finansminister var ferdig med pressekonferansen tikket avlysningene inn i RA-redaksjonen.

I morgen kveld skulle politikeren fra Lier lansere boka "Tilitsmannen Martin Kolberg" på Rjukan, men det blir nå avlyst.

– Vi har besluttet å avlyse møtet på grunn av koronasituasjonen. Mulig vi kunne klart å holde god avstand i det store lokalet, men vi tar ingen sjanser. Kommunen har avlyst sine arrangementer også, sier Vidar Stang , leder i Tinn Ap.

Kolberg kom til kort

Før møtet bestilte Rjukan Libris inn 25 eksemplarer av boka hans.

– Disse var det meningen å selge signert til de som ønsket. Vi gjør nå en annen vri, Martin har sagt at han vil signere med hilsner - men da via kort som legges ved. Bokhandelen tar imot navn på interesserte og sender til Martin. Så kommer kort tilbake i god tid før jul, sier Stang, som kommer til å kjøpe boka.

Julemøtet avlyst

Leder i Rjukan Historielag - Torild Kristiansen Bye - opplyser tirsdags kveld at de også har bestemt å avlyse fredagens julemøte.

– Det var det eneste riktige i den situasjonen vi er oppe i nå. Vi håper å ha møtet seinere. Her ville vi lansere Rjukanjournalen - årskriftet vårt - som i stor grad er viet professoren, folkeopplyseren og rjukangutten Helge Dahl. Nå er det heldigvis fullt mulig å kjøpe Rjukanjournalen andre steder på Rjukan, som bokhandelen, reklamerer hun.

Ti minutter seinere meddeler Bjørge Lie i Gunnerside Production at årets Romjulsrock er avlyst.