Så fort statsminister og finansminister var ferdig med pressekonferansen tikket avlysningene inn i RA-redaksjonen.

I morgen kveld skulle politikeren fra Lier lansere boka "Tilitsmannen Martin Kolberg" på Rjukan, men det blir nå avlyst.

– Vi har besluttet å avlyse møtet på grunn av koronasituasjonen. Mulig vi kunne klart å holde god avstand i det store lokalet, men vi tar ingen sjanser. Kommunen har avlyst sine arrangementer også, sier Vidar Stang , leder i Tinn Ap.

Kolberg kom til kort

Før møtet bestilte Rjukan Libris inn 25 eksemplarer av boka hans.

– Disse var det meningen å selge signert til de som ønsket. Vi gjør nå en annen vri, Martin har sagt at han vil signere med hilsner - men da via kort som legges ved. Bokhandelen tar imot navn på interesserte og sender til Martin. Så kommer kort tilbake i god tid før jul, sier Stang, som kommer til å kjøpe boka.

Julemøtet avlyst

Leder i Rjukan Historielag - Torild Kristiansen Bye - opplyser tirsdags kveld at de også har bestemt å avlyse fredagens julemøte.

– Det var det eneste riktige i den situasjonen vi er oppe i nå. Vi håper å ha møtet seinere. Her ville vi lansere Rjukanjournalen - årskriftet vårt - som i stor grad er viet professoren, folkeopplyseren og rjukangutten Helge Dahl. Nå er det heldigvis fullt mulig å kjøpe Rjukanjournalen andre steder på Rjukan, som bokhandelen, reklamerer hun.

Ti minutter seinere meddeler Bjørge Lie i Gunnerside Production at årets Romjulsrock er avlyst.