Statkraft er i vinden

Av

Statkraft går inn i det tyske markedet for elbillading og kjøper 61 prosent av München-baserte eeMobility GmbH. Tidligere i desember inngikk selskapet en avtale med Daimler-konsernet om leveranse av vindkraft til fabrikkene som skal produsere Mercedes-Benz EQC og batteriene til bilen.

DEL

Statkraft er Europas største leverandør av fornybar energi. Produksjonen i Mår kraftverk i Tinn er en av konsernet sine 353 kraftverk. Nå satser konsernet kraftig i det tyske elbilmarkedet. Nå har de kjøpt aksjemajoriteten i eeMobility GmbH. Selskapet utvikler totalløsninger for lading av elektriske firmabiler. Det går fram av en pressemelding selskapet har sendt ut.

- Vi er overbevist om at markedet for elektriske firmabiler vil spille en viktig rolle i å spre e-mobilitet i Tyskland. Statkraft har lang erfaring fra Norge, det ledende markedet i verden på introduksjon av elbiler og e-mobilitet. Disse erfaringene ønsker vi å ta med oss til andre europeiske land, i samarbeid med ledende oppstartsselskaper som vi kan hjelpe å vokse, sier Bjørn Holsen, Senior Vice President New Business på Statkraft.

- eeMobility GmbH er svært godt posisjonert med sitt avanserte produktspekter for elektriske firmabiler i Tyskland, og vi gleder oss til å bygge selskapet videre sammen med gründerne, legger han til.

- De siste årene har vi bygget opp et lettbent selskap som kobler lading av elbiler til kraftmarkedet ved hjelp av intelligente løsninger som tar hensyn til variasjonene i produksjonen av fornybar energi, sier Klaus Huber, grunnlegger av eeMobility sammen med Robin Geisler.

- Vi ser et enormt potensial for fremtidig vekst ved hjelp av Statkrafts ekspertise fra mer utviklede elbilmarkeder, legger han til. Statkraft vil støtte eeMobility som aksjonær og søke å utnytte synergier mellom eeMobility, Statkrafts tyske aktiviteter innen energiforvaltning og kraftsalg, samt ladevirksomheten i Norge. Daimler - konsernet Tidligere i desember inngikk Statkraft i Tyskland en avtale med Daimler-konsernet om leveranse av fornybar kraft til fabrikkene som skal produsere Mercedes-Benz EQC og batteriene til bilen. Kraftleveransene er basert på 100 prosent fornybar energi fra seks tyske vindparker. Kraften fra vindparkene inngår som en del av den totale kraftleveransen til fabrikkene. Vindkraftleveransen er på 33 GWh i 2021, økende til 74 GWh per år i perioden 2022 til 2024. I 2025 er avtalt volum 22 GWh.

– Daimler-avtalen er et godt eksempel på hvordan Statkraft tilbyr skreddersydde, konkurransedyktige og fornybare løsninger til store industrielle kunder. Vi er stolte av å bidra til Daimler-konsernets arbeid med å forsyne alle sine tyske bilfabrikker med CO2-nøytral energi innen 2022, sier konserndirektør for Marked og IT i Statkraft, Hallvard Granheim.

Avtalen med Daimler-konsernet sikrer de seks vindparkene videre drift etter at det tyske subsidieregimet EEG forsvinner fra 2021 og er den første i sitt slag i Tyskland. Den grønne energien fra vindparkene skal benyttes ved Mercedes-Benz’ bilfabrikk i Bremen og Deutsche Accumotives batterifabrikk i Kamenz.

Statkraft er ikke lenger kun et selskap som produserer vannkraft. Konsernet produserer også vindkraft, solkraft og gasskraft og leverer fjernvarme. Statkraft er en global markedsaktør innen energihandel og har 3500 ansatte i 17 land.

Artikkeltags