Skuespillere på fossekanten

Gleder seg: Kai Remlov og Leif Arild Sanden gleder seg begge to til å jobbe sammen. Begge to er drevne spel-skuespillere, men har aldri spilt i Marispelet før.

Gleder seg: Kai Remlov og Leif Arild Sanden gleder seg begge to til å jobbe sammen. Begge to er drevne spel-skuespillere, men har aldri spilt i Marispelet før.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Marispelet braker snart løs og med på laget er blant andre Kai Remlov og Leif Arild Sanden. De gleder seg stort, og nølte ikke med å takke ja til å være med på Spelet.

DEL

Marispelet: To dager igjenHvert Marispel er det en blanding av veteraner og ferskinger på scenen. I år er den ingen ringere enn Kai Remlov og Leif Arild Sanden som stepper inn.

- Jeg gleder meg, sier Kai.

Han skal fylle rollen som prest, mens Leif Arild skal inneha rollen som storbonden Tor. To skuespillere med ulike bakgrunner. Leif Arild Sanden er også lærer, humorist og innimellom alvorlig vesttelemarking som gjerne ikler seg habitten til Sveinung Myljomtveit med jakke kjøpt på Dyrsku'n i 1968. Kai Remlov var tilknyttet Nationaltheatret i Oslo i over 40 år. Han har gitt til liv til over hundre rollefigurer som Hjalmar Ekdahl i Vildanden og «Capulet» i Romeo og Julie. Han ble kåret til Årets lydbokstemme i 2002 og mottok Per Aabels ærespris i 2007. Han også vært Nissepappa i serien Jul på Månetoppen. Blant annet spilte han og Nils Sletta - tidligere -Spel-deltaker gnistrende i den kritikerroste NRK-serien «Kampen for tilværelsen». De som opplever årets spel vil kanskje kjenne igjen stemmen fra tidligere, men hvor ? Jo Remlov er nemlig den usynlige fortellerstemmen i Farmen på TV2

Med andre ord to - to gode navn i en ellers god lineup. Regissør Ida Høy gleder seg til å jobbe med dem.

-Jeg tror det blir kjempegøy! Vi har jo holdt på litt nå, men de er to veldig forskjellige skuespillere som utfyller hverandre, forteller hun.

Stig Henrik Hoff, som nå er for spelveteran å regne, mener at de to nye gir skuespillet et helt ny dimensjon.

– Når man får med to nye skuespillere som Kai og Leif Arild får man en ny pust, en ny dimensjon, og da blir man selv litt ny, forteller Hoff.

Han legger også til at han likte godt å jobbe med dem som innehadde rollene i fjord også, men at en frisk pust med i spelet bare er positivt.

Følelsene er gjensidige. Kai og Leif Arild gleder seg minst like mye til å jobbe med Ida og de som har vært der før.

Hverken Kai eller Leif Arild har vært med på Marispelet tidligere, men de merker allerede entusiasmen til skuespillerne, spesielt de frivillig.

– De profesjonelle skuespillere er jo som de tradisjonelle kollegaene våre, forteller de.

Men de understreker at de frivillige har en helt egen gnist som motiverer ekstra.

Kai har selv gått av med pensjon, men kunne ikke si nei når han fikk tilbudet om å spille i Marispelet.

Leif Arild, som selv er fra Telemark gleder seg også stort.

– Nå skal jeg finpusse på dialekta mi, slik at den sitter 100 prosent, forteller han, som selv snakker vest-telemarksdialekt.

Noe de begge trekker fram er den majestetiske naturen og den opplevelsen de forventer når Rjukanfossen slippes.


Artikkeltags