Agitato i 105!

AGITATO-KONSERTER: Vårkonsertene er att av årets høydepubnkter for det nå 105 år gamle koret Agitato. Her fra lørdagens forestilling.

AGITATO-KONSERTER: Vårkonsertene er att av årets høydepubnkter for det nå 105 år gamle koret Agitato. Her fra lørdagens forestilling.

Artikkelen er over 1 år gammel

Agitato er stolt av sin historie, og i korets 105. år fylte de saler i verdensteateret i Rjukanhuset. - Vi er veldig fornøyde og takker vårt trofaste publikum som møter år etter år, sier Åsne Barhellestøl.

DEL

VÅRKONSERT MED MINI-JUBILEUM Agitato er 105 år i år, og med sin bakgrunn som fagforeningskor er det et kor med svært lange tradisjoner i Tinn.
- Vi kalte det jubileumskonsert i år for i 2019 er Agitato 105 år, sier korleder Åsne Barhellestøl, om konsertene siste helga i apri, der de hadde med seg musikerne Torbjørn Lie og Frank Nielsen åpå gitar og Joakim Brunsvik på trommer og Morten Rist på bass.

Spiller på følelser
- Det var veldig moro. Så og si fulle hus, og vi fikk svært god tilbakemelding. Vår egen Britt Elin Myrene satt som vanlig bak piano, forteller Barhellerstøl, korlederen som har stått på de siste 25 åra. Hun innrømmer at de er opptatt av å spille på følelser.
- Sang og musikk er følelser. Våre sanger handler mye om kjærlighet, savn og har mye følelser i seg. Så derfor var det var mange tårevåte øyeblikk blandt publikum i salen. Tilbakemeldingene fra publikum var overveldende og flere mente det var de beste konsertene vi har gjennomført. Det er ekstra gledelig å høre, sier Barhellestøl.
- I år hadde vi også med en joik og den ble en favoritt hos mange publikummere.

Plass til flere
Ellers er ingen av de som var på konsertene i tvil om at gjengen i koret Agitato har det gøy.
- Vi er en stor gjeng sangglade damer som har øvd hardt for å lære 20 sanger til konserten, og det er uten noter. Vi har det veldig gøy, men vi har alltid plass til flere, sier Barhellestøl, som ønsker å takke et trofast publikum.
- Det er veldig hyggelig at vi har et trofast publikum kommer tilbake år etter år. Flere av dem var på konsertene både fredag og lørdag!

Artikkeltags